Touzani raakt bevriend met De Jong: 'Frenkie moet Nouri elke keer even zien'

Touzani raakt bevriend met De Jong: 'Frenkie moet Nouri elke keer even zien'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 15:14do 25-02-2021 om 15:14

Soufiane Touzani heeft de laatste jaren een bijzondere band opgebouwd met Frenkie de Jong. De twee kwamen met elkaar in aanraking door Abdelhak Nouri.

"Frenkie is één van de voetballers waar ik het beste contact mee heb", zegt Touzani bij Recht uit Rotterdam. De balkunstenaar was en is 'heel goed met Nouri', vervolgt hij. "Dan kom je elkaar tegen. Hoe ik met Nouri ben, zo zijn Frenkie en Donny (van de Beek, red.) ook. Dan ontstaat er gewoon een nieuwe vriendschap."

Touzani heeft moeite met de situatie van Nouri, maar zegt de knop snel om te kunnen zetten. "Daar heb ik geluk mee. Frenkie durfde in het begin niet te gaan. Als je in de beginfase lang niet gaat, dan maak je de drempel heel erg hoog. Ziyech had dat ook. Maar sinds Frenkie is geweest, moet hij elke keer dat hij hier is hem even zien."

Kort voor het noodlottige ongeval van Nouri sprak Touzani nog met de nummer 34 van Ajax. "Hij is een prachtige jongen. Net voordat het gebeurde, zei hij tegen me: als ik later bij Real Madrid of FC Barcelona voetbal, ga ik regelen dat je alle bekende voetballer kan interviewen. Twee maanden erna was ik met Cristiano Ronaldo in de achtertuin. Johan Cruijff zou zeggen: toeval is logisch."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws