Twijfelende De Jong bezocht Nouri: 'Bij 'Barça' gingen zijn wenkbrauwen omhoog'

Twijfelende De Jong bezocht Nouri: 'Bij 'Barça' gingen zijn wenkbrauwen omhoog'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 19:59do 26-03-2020 om 19:59

Frenkie de Jong heeft Abdelhak Nouri om 'raad' gevraagd toen hij bezig was met een transfer. Vlak voordat hij in januari 2019 bij FC Barcelona tekende, ging hij langs bij zijn oud-ploeggenoot die toen in het ziekenhuis lag.

De Jong stond destijds in de belangstelling van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain. "Ik moest kiezen tussen allemaal verschillende clubs. Toen ging ik bij Appie op bezoek. Mo (de broer van Nouri, red.) was er volgens mij ook", vertelt hij donderdagavond in De Wereld Draait Door. Tijdens het bezoek kwam de sportieve toekomst van de controleur ter sprake. "Mo zei altijd tegen mij: je moet naar Barcelona gaan, Barcelona is groot. Maar ik was nog aan het twijfelen."

Moeder Nouri was ook aanwezig en 'betrok' Abdelhak bij het gesprek. "Ze vroeg aan Appie: waar moet Frenkie naartoe? Toen noemde ze de clubs op en zei ze 'Barcelona'. Hij gaf vervolgens zo'n signaal door zijn wenkbrauwen omhoog te doen, dat hij ermee instemde. Dat was voor mij en voor mijn familie ook een heel mooi moment."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws