Broer Nouri: 'Hij slaapt, hij niest, hij eet, hij boert, maar hij is bedlegerig'

Broer Nouri: 'Hij slaapt, hij niest, hij eet, hij boert, maar hij is bedlegerig'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 19:30do 26-03-2020 om 19:30

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 13:37vr 27-03-2020 om 13:37

Abdelhak Nouri moet nog steeds verzorgd worden door zijn familie, vertelt zijn broer Abderrahim Nouri donderdagavond in De Wereld Draait Door. Het onfortuinlijke Ajax-talent is wel enigszins bij kennis, maar is nog altijd 'bedlegerig' en afhankelijk van zijn naasten.

Nouri wordt sinds enige tijd thuis verzorgd door zijn familie. "Het gaat wel stukken beter dan voorheen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk is hij zich bewust van waar hij is, in zijn vertrouwde omgeving, bij zijn familie", aldus zijn broer. "Hij is niet meer in coma: hij slaapt, hij niest, hij eet, hij boert. Maar het is niet dat hij zijn bed uitkomt: hij is bedlegerig en afhankelijk van ons. Op zijn goede dagen is er een vorm van communicatie. Maar dat is dan bevestiging via zijn wenkbrauwen. Maar je merkt dat hij dat niet zo heel lang vol kan houden. Wat voor ons heel makkelijk is, is voor hem topsport."

Vaak is hij erbij als de rest van de familie voetbal kijkt in de woonkamer. "Dan kijkt hij mee, dan praten wij mee. Je merkt wel aan hem dat hij dat heel fijn vindt. Dan laat hij ook wel zijn emoties zien. Vaak een glimlach, dat doet ons ook goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws