'Ten Hag mogen we half meetellen, verwachtingen bij Schmidt wel érg hoog'

'Ten Hag mogen we half meetellen, verwachtingen bij Schmidt wel érg hoog'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 17:10do 25-02-2021 om 17:10

Het stemt Frank Wormuth gelukkig dat zijn landgenoten het zo goed doen in de Eredivisie. De nummers één, twee en vier van de competitie hebben een Duitse stempel, constateert de succescoach van Heracles Almelo in een interview met Voetbal International.

Wormuth, jarenlang trainersopleider bij de Duitse voetbalbond, ziet dat zijn landgenoten populairder zijn dan ooit. "Zoiets gaat altijd in fases", vertelt hij aan VI. "Het valt nu natuurlijk ook in Nederland op dat Jürgen Klopp, Thomas Tuchel en Julian Nagelsmann succes hebben in de Europese top. En dus gaat het vizier richting Duitsland."

Naast Heracles hebben PSV (Roger Schmidt) en Vitesse (Thomas Letsch) een Duitse trainer. "En Erik ten Hag zou je ook een halve Duitser kunnen noemen, haha. Hij heeft met het beloftenelftal van Bayern München gewerkt en heeft daar het Duitse voetbal leren kennen. Erik is bovendien vlak bij de grens opgegroeid, dus ik vind dat we hem wel half mogen meetellen. In dat geval hebben we een Duitse trainer op de eerste, tweede en vierde plaats in de Eredivisie, daar mogen we trots op zijn!"

Dat Schmidt onder vuur ligt, vindt Wormuth niet meer dan normaal. "De verwachtingen bij Roger zijn ook wel érg hoog. Hij komt met high speed-voetbal en gegenpressing. Hij gaat over iedere tegenstander heenlopen, geeft geen enkele kans weg en wordt automatisch kampioen. Maar mensen moeten ook begrijpen dat zoiets tijd nodig heeft. Kijk maar naar Klopp bij Liverpool, die had ook niet meteen succes."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws