Schmidt zet 'key-player' op positie van Sangaré, Ihattaren mogelijk als invaller

Schmidt zet 'key-player' op positie van Sangaré, Ihattaren mogelijk als invaller

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 20:24do 25-02-2021 om 20:24

Olivier Boscagli wordt de vervanger van de geschorste Ibrahim Sangaré in het verdedigende blok op het middenveld bij PSV. Trainer Roger Schmidt geeft aan dat de Fransman op die positie goed uit zijn voeten kan. Mohamed Ihattaren start op de bank en komt mogelijk later in de wedstrijd binnen de lijnen.

"Olivier start gewoon vandaag. Hij heeft meegetraind met de groep de laatste twee dagen en heeft geen problemen", begint Schmidt in gesprek met het clubkanaal over de fitheid van Boscagli. "Hij is een 'key-player' voor ons, dus hij gaat spelen."

Dat doet de Fransman, normaal actief als centrale verdediger, op de positie van Sangaré. "We spelen met Boscagli op de plek van Sangaré. Nick Viergever en Jordan Teze vormen het centrale duo", aldus Schmidt. "Olivier is voor ons een belangrijke speler in de opbouw, hij is tactisch erg goed. De juiste speler voor deze positie."

Voor Ihattaren zit er donderdagavond geen basisplaats in, zo geeft Schmidt aan. "Mo lag er voor acht of negen dagen uit, maar met zijn spier is alles verder goed. Hij is niet ziek meer, dus hij kan als invaller binnen de lijnen komen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws