AZ kocht 'geweldenaar' voor 2 miljoen: 'Maar je ziet hem niet bij Feyenoord'

AZ kocht 'geweldenaar' voor 2 miljoen: 'Maar je ziet hem niet bij Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 07:27vr 26-02-2021 om 07:27

Feyenoord heeft vanwege de coronacrisis een tweede loonoffer moeten vragen aan de spelers. Pierre van Hooijdonk ziet dat de financiële problemen onder meer zijn ontstaan door het uitblijven van transferklappers in De Kuip.

De Rotterdammers verdienden in de afgelopen drie jaar slechts 28 miljoen euro aan transfers. "Feyenoord heeft heel vaak naar de Nederlandse markt gekeken om daar transfervrije spelers op te pikken", verklaart Van Hooijdonk tegenover de NOS. "Dat soort spelers zijn vaak 25, 26 jaar. Daar zit niet heel veel rek meer in en dus hebben ze weinig transferwaarde."

"Je ziet dat Ajax of AZ bijvoorbeeld in Zuid-Amerika en Scandinavië zitten. Daar kan je jonge spelers goedkoop binnenhalen en dan voor meer verkopen", vervolgt de oud-spits. "AZ heeft Jesper Karlsson voor iets meer dan 2 miljoen gekocht. Dat is echt een geweldenaar. Maar je ziet hem niet bij Feyenoord." Hij denkt dat het probleem ook in de scouting zit. "Die is bij Feyenoord niet goed genoeg. We zijn nooit verrast door een pareltje dat op erg jonge leeftijd de kans kreeg en zich ontwikkelde tot een geweldenaar."

Van Hooijdonk erkent dat Ajax financieel uit het zicht is verdwenen, maar AZ moet het ook hebben van 'een type Karlsson'. Bij Feyenoord gaat de aandacht uit naar Luis Sinisterra. "Ze hopen nu op Luis Sinisterra maar als ik heel kritisch kijk naar de spelers van de andere drie ploegen op zijn positie, Antony, Karlsson en Cody Gakpo, dan is hij veruit de minste."

Toch vertegenwoordigt de Colombiaan samen met Marcos Senesi een flinke transferwaarde voor Feyenoord. "Op die twee ga je geen verlies lijden, maar ik twijfel of dat je cash cows zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws