Zahavi relativeert uitschakeling: 'Daar moeten we ook respect voor krijgen'

Zahavi relativeert uitschakeling: 'Daar moeten we ook respect voor krijgen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 09:28vr 26-02-2021 om 09:28

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:22vr 26-02-2021 om 11:22

PSV-spits Eran Zahavi heeft maar weinig woorden nodig om te omschrijven hoe hij zicht voelt na de uitschakeling in de Europa League. De Israëliër maakte zowel in de eerste als in de tweede ontmoeting met Olympiakos twee treffers, maar kon daar na afloop moeilijk van genieten.

Verslagen stond Zahavi na afloop voor de camera van RTL 7. "In één woord: I feel shit", begint de maker van de 1-0 en de 2-0. "Ongelofelijk dat we niet door zijn naar de volgende ronde. Dat zij vlak voor tijd dat doelpunt maken en feest vieren in ons stadion… Verschrikkelijk."

Zahavi stak de hand ook in eigen boezem. "We hadden wat momenten om de wedstrijd op slot te gooien, maar dat hebben we nagelaten. Normaal gesproken moet 2-0 genoeg zijn om je te kwalificeren voor de volgende ronde. Als je op dit niveau dan toch in de fout gaat, word je daar voor gestraft."

Dat Zahavi na de Braziliaanse Ronaldo de eerste PSV'er is die vier doelpunten maakt in een Europees tweeluik, vond de spits uit Israël mooi, maar hij kon er verder niet zoveel mee. "Kwalificeerde hij (Ronaldo, red.) zich voor de volgende ronde? Ja? Dat is dus het verschil. Het is heel moeilijk om hier blij mee te zijn."

Ondanks de pijnlijke uitschakeling probeerde Zahavi het positief in te zien. "We hebben laten zien dat we goed meekunnen op dit niveau. We moeten ook niet vergeten dat Olympiakos uit de groepsfase van de Champions League komt. Daar moeten we ook respect voor krijgen. Als je ziet hoe blij zij waren… Dat geeft aan hoe moeilijk wij ze het gemaakt hebben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws