Dost vergroot zorgen bij geëlimineerd Club Brugge: 'Ergens is er wel een einde'

Dost vergroot zorgen bij geëlimineerd Club Brugge: 'Ergens is er wel een einde'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 10:13vr 26-02-2021 om 10:13

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:21vr 26-02-2021 om 11:21

Bas Dost viel donderdagavond geblesseerd uit bij Club Brugge, dat door Dinamo Kiev uitgeschakeld werd in de Europa League. De uitschakeling komt hard aan bij de Belgische club, stelt interim-trainer Rik de Mil, die tijdens de return in eigen stadion veel spelers moest missen vanwege een corona-uitbraak bij de club.

"Je kan als team heel veel verdragen, maar ergens is er ook wel een einde", stelt De Mil na afloop op de persconferentie, die daarmee ook doelt op de meerdere corona-gevallen binnen de selectie van Brugge. De Mil moest onder andere Nederlanders Noa Lang en Stefano Denswil missen in de return tegen Dynamo Kiev (0-1 verlies, red.).

Tot overmaat van ramp viel ook Dost na een uur spelen uit met een hamstringblessure. "Als Bas dan ook nog eens uitvalt weet je dat het als team moeilijk is. Op fysiek vlak hebben we enorm veel gevraagd van de spelers die overgebleven zijn. Dat heeft ons in de wedstrijd parten gespeeld, waardoor we misschien wel die ene fout gemaakt hebben in defensief opzicht."

Brugge hervat de competitie dit weekend met een uitwedstrijd tegen KAA Gent. De Mil weet nog niet wie hij dan allemaal tot zijn beschikking heeft. "Morgen wordt er weer getest en dan moet blijken wie er allemaal kan spelen zondag." Of Dost zondag weer van de partij is, blijft ook onduidelijk. "We wachten morgen af en hopen dat het allemaal meevalt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws