Velthuizen officieel terug in Eredivisie: 'Met Piet is het naar wens opgevuld'

Velthuizen officieel terug in Eredivisie: 'Met Piet is het naar wens opgevuld'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 10:38vr 26-02-2021 om 10:38

Piet Velthuizen heeft weer een club. Fortuna Sittard legt de 34-jarige doelman tot het einde van het seizoen vast, zo bevestigt de eredivisionist. De kans is groot dat Velthuizen komende zondag tegen FC Groningen meteen onder de lat staat.

Velthuizen meldde zich woensdag op de training van Fortuna, maakte meteen indruk en heeft nu een contract in de wacht gesleept. Fortuna was er veel aan gelegen om hem zo snel mogelijk vast te leggen, omdat Yanick van Osch weken buitenspel staat met een blessure en Alexei Koselev bezig is met een transfer naar Japan.

"Ik ben blij dat ik weer op het veld sta", reageert Velthuizen op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen dagen heb ik meegetraind en kennis kunnen maken met mijn nieuwe teamgenoten. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team."

Velthuizen geldt als noodoplossing, bevestigt technisch maanger Sjoerd Ars. "De vacante positie is met Piet naar wens opgevuld. We halen een ervaren doelman binnen, die gepokt en gemazeld is in de Eredivisie. Hij heeft in een paar dagen aangetoond er nog steeds goed op te staan en is er op gebrand om hier een goede prestatie neer te zetten.”

De laatste jaren was Velthuizen, die in 2009 één keer uitkwam voor het Nederlands elftal, actief bij AZ en Telstar, maar officiële wedstrijden keepte hij niet. Zijn beste periode beleefde de doelman bij Vitesse. In Arnhem stond hij in ruim 200 wedstrijden onder de lat. In 2014 keepte hij voor het laatst in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws