Advocaat denkt aan nieuwe positie Jörgensen: 'Zou hem nu eerder daar opstellen'

Advocaat denkt aan nieuwe positie Jörgensen: 'Zou hem nu eerder daar opstellen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 14:25vr 26-02-2021 om 14:25

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 15:06vr 26-02-2021 om 15:06

Dick Advocaat merkt weinig van onrust in de selectie van Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers legt nogmaals uit waarom Lucas Pratto in januari werd gehaald, terwijl de club een maand later een salarisoffer moest vragen.

"Róbert Bozeník was toen nog geblesseerd en we wisten niet wat er met Nicolai Jörgensen ging gebeuren. Die bracht nog niet wat we op die positie verwachten", vertelt Advocaat op de persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen AZ.

Hoewel Advocaat de beschikking heeft over drie spitsen, is Bryan Linssen momenteel de aanvalsleider. "Ze doen echt hun best", stelt Advocaat, die mogelijk wil schuiven met de Deen. "Je ziet Nico nu ook een beetje vanuit het middenveld spelen. Als ik die nog een keertje inbreng, zal ik dat nu misschien wel eerder vanuit het middenveld doen dan in de spits. Hij kan ook als aanvallende middenvelder spelen, het is allemaal een beetje zoeken."

Advocaat benadrukt dat de beste speler speelt. "Ik zeg ook tegen ze: ik stel jullie niet op, jullie stellen jezelf op. Dus waarschijnlijk speelt Linssen beter dan die jongens die niet spelen. Op dit moment is Pratto dus niet goed genoeg, anders speelt hij. Ik heb van de week een gesprek met hem gehad en hij heeft het goed naar zijn zin. Hij weet ook wel dat hij meer moet presteren. Dat begrip is er wel. Spelers zijn niet dom. We hebben een bepaalde limiet."

Toch wekt het enige verbazing dat de Argentijn naar verluidt een half miljoen aan salaris verdient in De Kuip, maar niet speelt. Of dat een bron van onrust is in de besprekingen over een salarisoffer, weet Advocaat niet. "Daar ga ik niet over, dat weet ik niet. Dat is iets tussen de spelers en het bestuur. Ik zie niet dat het invloed heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws