Haller verklaart manier van juichen: 'Soms wil je ze gewoon geen munitie geven'

Haller verklaart manier van juichen: 'Soms wil je ze gewoon geen munitie geven'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 19:00vr 26-02-2021 om 19:00

Ajax-spits Sébastien Haller hoopt aankomende zondag tegen PSV weer op zijn gebruikelijke manier te kunnen juichen. De Frans-Ivoriaanse aanvalsleider van de Amsterdammers blijft zeer koeltjes na het maken van een doelpunt en heeft daar een logische verklaring voor.

We gaan Haller geen salto of radslag zien maken na een treffer, verzekert hij de kijkers van Ajax TV. Rustig juichen, dat ligt Haller wel. "Zo gaat dat. Ik doe gewoon mijn werk. Ik moet mijn energie sparen voor mijn volgende goal", vertelt de spits. "Ik ben niet iemand die er van houdt om zijn emoties te tonen." Haller geeft aan dat zijn 'manier van juichen' ook een stukje zelfbescherming is. "Ik ben profvoetballer, dus iedereen let op je. Iedereen heeft dan ook een mening over de reactie van mij op een gemaakt doelpunt. Soms wil je ze gewoon geen munitie geven."

Dat Haller afgelopen donderdagavond vanaf de zijlijn deel uit mocht maken van de feestvreugde bij Ajax, deed wel iets met de spits. Dat de aanvaller niet in actie mag komen in de Europa League heeft hij inmiddels geaccepteerd, maar moeilijk blijft het wel. "Tuurlijk doet het pijn als ik die wedstrijden zie." Haller troost zich met de gedachte dat dit niet het laatste Europese seizoen is van Ajax: volgend jaar is hij 'gewoon' van de partij. "Geen zorgen, de volgende keer ga ik het zelf controleren", sluit de spits lachend af, doelend op het inschrijvingsformulier waar het vakje bij Haller dit seizoen overgeslagen werd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws