Ajax zonder Haller en Onana tegen Lille: 'Heb niet stilgezeten afgelopen jaren'

Ajax zonder Haller en Onana tegen Lille: 'Heb niet stilgezeten afgelopen jaren'

Gepubliceerd: woensdag 17 februari 2021 om 19:17wo 17-02-2021 om 19:17

Ajax neemt het donderdagavond zonder Sébastien Haller en Andre Onana op tegen Lille OSC in de eerste wedstrijd van het Europa League-tweeluik. Haller werd niet ingeschreven voor het toernooi, Onana is voor twaalf maanden geschorst. Maarten Stekelenburg en Erik ten Hag reageren op de afwezigheid van de twee spelers.

Stekelenburg leeft mee met zijn collega, die door de UEFA een lange schorsing opgelegd kreeg nadat het middel furosemide in zijn lichaam werd aangetroffen. "Ten eerste is het vervelend nieuws voor Andre zelf, voor de club ook", vertelt Stekelenburg op de persconferentie. "Maar ik kan nu minuten maken, dat is voor mij prettig. Voor Andre en voor Ajax is het niet leuk.

Stekelenburg is er klaar voor om in de tweede seizoenshelft veel in actie te komen, zo geeft hij aan. "Het is niet zo dat ik stil heb gezeten de laatste jaren", lacht hij. "Ik voel me prima, fit. Ik probeer deze lijn door te zetten."

Naast Onana mist Ajax donderdagavond ook Haller, die door een administratieve fout niet ingeschreven werd voor de Europa League. Ten Hag baalt er nog steeds van, maar wil er niet te lang meer bij stilstaan. "Haller voegt zeker iets toe aan ons spel, maar zonder hem hebben wij in de afgelopen jaren goede resultaten behaald en een goede voorhoede op kunnen stellen. Ik ben ervan overtuigd dat we dat morgen ook weer hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws