Fortuna troefde Twente, Groningen en Vitesse af: 'Door de connectie met Hofland'

Fortuna troefde Twente, Groningen en Vitesse af: 'Door de connectie met Hofland'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 20:17vr 26-02-2021 om 20:17

Sebastian Polter tekende afgelopen zomer voor één van de meest opvallende transfers in de Eredivisie. De lange Duitse spits maakte ooit miljoenentransfers naar Queens Park Rangers en Union Berlin en speelde vorig seizoen Bundesliga-voetbal, maar streek bij Fortuna Sittard neer.

Dat was te danken aan de inmiddels ontslagen trainer Kevin Hofland. Deze liet niet meer los toen hij eenmaal contact had met Polter, vertelt de spits aan Voetbal International. "We hadden een heel positief eerste telefoongesprek, daarna bleef hij me bellen en sms'en. Een club en een competitie boeien mij niet zoveel, ik wil voelen dat een coach mij wil. En dat gevoel gaf Kevin me direct."

Zo kon het dus gebeuren dat Fortuna met de begeerde spits aan de haal ging. "Ik was transfervrij en sprak met diverse clubs, trainers en directeuren. Hamburger SV, Sankt Pauli, FC Nürnberg, FC Köln", somt hij op. "Dubai, China; daar kon ik echt héél veel geld verdienen." Ook op de Nederlandse markt ging zijn naam rond. "FC Twente, FC Groningen, Vitesse. Maar op dat moment had ik voor mezelf al bepaald dat ik naar Fortuna wilde, ook vanwege de connectie met Kevin."

Geldwolf
Polter baalde dus flink toen Hofland na een matige competitiestart moest wijken. "Dat was níét de schuld van Kevin", aldus de spits, die vorig seizoen op geruchtmakende wijze moest vertrekken bij Union Berlin. Nadat de coronacrisis uitbrak moesten de spelers een loonoffer doen, maar Polter wilde hier niet zomaar mee akkoord gaan. "Ik vond dat daar bepaalde contractuele aanpassingen tegenover moesten staan. Het werd een principekwestie. Een groep ploeggenoten had dezelfde mening als ik, maar uiteindelijk kwam ik alleen te staan."

Union liet hem uiteindelijk volledig links liggen in de laatste maanden van het seizoen. "De leiding vond het daarop nodig mij uit de groep te gooien voor de laatste wedstrijden. Dat heb ik geaccepteerd, ik moest wel. Maar de beeldvorming stak me", aldus Polter, die na dat incident werd afgeschilderd als geldwolf. "Ik heb ervoor getekend dat ik me niet negatief zal uitlaten over Union. Maar ik kan wél zeggen dat de club deze situatie met mij anders had moeten aanpakken. Ik ben neergezet als iemand die ik niet bén."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws