Van Gastel halsoverkop terug naar China: 'Woensdag gebeld, vrijdag vliegtuig in'

Van Gastel halsoverkop terug naar China: 'Woensdag gebeld, vrijdag vliegtuig in'

26-02-2021 21:16
19

Jean-Paul van Gastel vertrok in december 2020 bij het Chinese Guangzhou R&F, maar keerde niet lang daarna alweer terug. De voormalig Feyenoord-aanvoerder was eerst assistent van Giovanni van Bronckhorst, maar mocht door een samenloop van omstandigheden terugkeren als hoofdtrainer: Van Gastel is blij dat hij weer terug is in China, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Eind 2020 vertrok Van Gastel in het kielzog van Van Bronckhorst, die graag weer bij zijn gezin wilde zijn. "Gio wilde na een jaar terug vanwege zijn familie en maakte gebruik van een clausule in het contract. Sinds maart 2020 waren de grenzen dicht, dus we hadden onze gezinnen al negen maanden niet meer gezien", aldus Van Gastel, die echter midden in de lockdown terugkeerde in Nederland. "Voor 21.00 uur thuis, de kinderen niet naar school. Ik kon nergens heen."

De Kroaat Goran Tomic zou Van Bronckhorst opvolgen, maar legde een positieve coronatest af en kreeg geen visum. Mede daardoor kwam Van Gastel sneller dan verwacht terug én kon hij voor het eerst op eigen benen staan als hoofdtrainer. "Plan B, plan C, welk plan ik ook was: ze kwamen bij mij uit. Ook omdat ik al een visum en werkvergunning had. Ik werd op woensdag gebeld of ik vrijdag in het vliegtuig wilde stappen." Het betekent dat het voorheen onafscheidelijke duo Van Bronckhorst-Van Gastel nu uit elkaar is. "Het is jammer, maar Gio begreep wel dat ik dit ging doen. Ik moet nu wel uit mijn comfortzone, maar als mens, trainer word ik er beter van."

Nu zijn quarantaineperiode in China voorbij is, is Van Gastel weer vrij om te gaan en staan waar hij wil. Het openbare leven in Guangzhou is weer enigszins op gang gekomen. "Als je een groene code hebt op de app, kun je overal in. Dan kan ik kan hier winkelen, naar het café en thuiskomen wanneer ik maar wil. Hier leef ik zoals ik wil leven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie