Breaking news

LIVE: Ajax begonnen aan uitduel met RKC, tussen Europa League-tweeluik door

Heerenveen tankt geen vertrouwen in bekergenerale: PEC wint met ruime cijfers

Heerenveen tankt geen vertrouwen in bekergenerale: PEC wint met ruime cijfers

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 21:51vr 26-02-2021 om 21:51

PEC Zwolle heeft de rug gerecht in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van John Stegeman. Onder leiding van interim-trainer Leeroy Echteld werd er thuis met 4-1 gewonnen van sc Heerenveen: de Friezen kwamen nog op voorsprong, maar zijn voorlopig veroordeeld tot het rechterrijtje van de Eredivisie.

De start van de gasten was nochtans bemoedigend. PEC opende furieus en kreeg via Benson Manuel een reuzenkans, maar Heerenveen nam al snel het initiatief over. Henk Veerman leek zijn dertigste verjaardag op te fleuren met een wereldgoal, maar zijn knappe volley eindigde tegen de paal. Tibor Halilovic stuitte kort daarna op Xavier Mous, maar de 0-1 was een kwestie van tijd.

Die viel na een klein half uur spelen. Mitchell van Bergen schoot een verre voorzet van Rami Kaib tegendraads in en vond de verre hoek: 0-1. PEC stroopte de mouwen op en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Manuel miste op een haar na en Thomas Buitink liet een kopkans liggen, maar kort na rust was het alsnog raak. De gelijkmaker van Virgil Misidjan deed enigszins denken aan die van Heerenveen. Opnieuw werd de rechtsbuiten in stelling gebracht door een verre voorzet vanaf links, verzorgd door Manuel: Misidjan profiteerde van het uitglijden van Kaib en vond de verre hoek.

Vervolgens gebeurde er lange tijd niet veel, maar twintig minuten voor tijd drukte PEC door. Misidjan leverde ditmaal het voorbereidende werk en vond de volledig vrijstaande Buitink, die de bal knap ineens uit de lucht nam: 2-1. Veerman was met een tweede volley nog dichtbij de gelijkmaker, maar de punten waren voor PEC. Oudgediende Bram van Polen kopte vlak voor tijd de beslissende 3-1 binnen, Eliano Reijnders maakte er in de blessuretijd zelfs nog 4-1 van.

PEC klimt na het trainersdebuut van Echteld naar plek twaalf en lijkt definitief gevrijwaard van degradatiezorgen. De achterstand op nummer tien Heerenveen is bovendien slechts vier punten. De Friezen verliezen de play-offs om Europees voetbal uit zicht en lijken alles te moeten gooien op de KNVB Beker: woensdag staat de halve finale tegen Ajax op het programma.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws