Volendam laat kostbare punten liggen op bezoek bij Eindhoven

27-02-2021 15:55
4

FC Volendam heeft dure punten laten liggen op bezoek bij FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion stond er na negentig minuten voetballen een 1-1 eindstand op het scorebord.

FC Eindhoven - FC Volendam 1-1
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Volendam in de beginfase van de wedstrijd. De gasten kwamen na ongeveer twintig minuten spelen op voorsprong via Zakaria El Azzouzi en kregen in het verdere verloop van het eerste bedrijf kansen om deze voorsprong verder uit te bouwen. Dat lukte echter niet: de ploegen gingen met een 0-1 stand de rust in.

Ook in de tweede helft was Volendam de betere, maar het vergat de voorsprong te vergroten. Dit kwam de ploeg van trainer Wim Jonk uiteindelijk duur te staan. Dico Jap Tjong zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. Volendam zocht in het laatste halfuur naar de overwinning, maar zonder écht door te drukken. Eindhoven haalde redelijk eenvoudig de eindstreep.

Volendam blijft door het gelijkspel steken op een zevende plaats, met 41 punten. De achterstand op koploper SC Cambuur is groot: negentien punten.