Kuyt legt Frenkie de Jong langs de meetlat in topduels: 'Hij komt daarin tekort'

Kuyt legt Frenkie de Jong langs de meetlat in topduels: 'Hij komt daarin tekort'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 17:10za 27-02-2021 om 17:10

Dirk Kuyt vindt dat Frenkie de Jong in de topwedstrijden nog niet genoeg laat zien bij FC Barcelona. De oud-international analyseert het spel van de 23-jarige middenvelder in de studio van Ziggo Sport, voorafgaand aan het duel van de Catalanen met Sevilla.

De Jong maakte woensdag tegen Elche indruk met een fraaie assist op Lionel Messi. "Vooruitdenkend, actie maken. Dit is waarom hij vaak op de voorpagina van de Spaanse kranten staat. Een fantastische speler om naar te kijken. Zo kennen we Frenkie ook, van Ajax en van het Nederlands elftal", vertelt Kuyt.

In de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain kon De Jong zijn stempel echter niet drukken. "Je ziet dat hij een aantal keer in zijn handelingssnelheid net tekort komt. Hij kijkt niet achter zich, maar voor zich. En ook in het omschakelen doet hij eigenlijk nog niet wat van je verwacht wordt."

"Frenkie de Jong is goed op weg, maar hij heeft nog stappen te maken", vat de voormalig aanvaller van Feyenoord en Liverpool samen. "Zeker in de topwedstrijden. Ik hoop dat hij die kan maken."

Barça leidt halverwege met 0-1 bij Sevilla door een goal van Ousmane Dembélé.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws