Vervelende dag voor Cillessen, ongeslagen Sporting bedreigt Benfica-Porto-reeks

27-02-2021 23:27 Laatste update: 23:47
24

Paris Saint-Germain heeft zich hersteld na de 0-2 nederlaag tegen AS Monaco. De Franse kampioen legde Dijon met 0-4 over de knie, mede dankzij twee goals van Kylian Mbappé.

Getafe-Valencia 3-0
De nummers dertien en veertien van Spanje hielden elkaar lange tijd in balans, maar vlak voor rust brak Getafe de wedstrijd open: Mauro Arambarri probeerde het van grote afstand en verraste Cillessen met zijn zondagsschot. Kort na rust moest Valencia zich gewonnen geven: eerst kreeg Mouctar Diakhaby rood na het neerhalen van een doorgebroken speler, daarna tekende Jaime Mata voor de 2-0. Carles Aleñá strooide vlak voor tijd vanuit de tweede lijn extra zout in de wonden van Valencia.

FC Porto-Sporting Portugal 0-0
Sporting Portugal heeft een reuzenstap gezet naar zijn eerste landstitel sinds 2002 (!). De nog altijd ongeslagen Primeira Liga-koploper reisde af naar achtervolger FC Porto, sleepte een 0-0 uit het vuur en houdt de nummer twee op tien punten afstand. Het Portugese voetbal mag zich opmaken voor het einde van een bijzondere reeks: sinds de laatste titel van Sporting was het ieder jaar óf FC Porto óf Benfica dat kampioen werd. De ploeg van trainer Rúben Amorim is dus hard op weg om daar verandering in te brengen.

Leeds United - Aston Villa 0-1
Aston Villa heeft op bezoek bij Leeds United met 0-1 gewonnen in de Premier League. Anwar El Ghazi, die de laatste weken niet zeker is van een basisplaats, was de matchwinner. De voormalig aanvaller van Ajax sloeg al na vijf minuten toe. Hij controleerde de voorzet van Ollie Watkins en werkte de bal binnen. Leeds United, met Pascal Struijk in de basis, ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar wist de bezoekers niet meer te verschalken.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach 3-2
RB Leipzig heeft op de valreep de volle buit gepakt in het thuisduel met Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. Alexander Sorloth was de gevierde man met zijn goal in blessuretijd. Justin Kluivert begon weer eens in de basis voor Leipzig, dat al na zes minuten op achterstand kwam door een strafschop van Jonas Hofmann. Na negentien minuten kopte Breel Embolo via Marcus Thuram zelfs de 0-2 binnen.

De ploeg van coach Julian Nagelsmann richtte zich in de tweede helft echter knap op. Christopher Nkunku en Youssouf Poulsen brachten de spanning terug en in de allerlaatste seconden kopte Sorloth de winnende treffer binnen. Leipzig blijft zodoende in het spoor van Bayern München, dat twee punten meer heeft.

Dijon - Paris Saint-Germain 0-4
Paris Saint-Germain ging vorig weekeinde verrassend onderuit bij AS Monaco, maar het antwoord volgde op bezoek bij Dijon. Moise Kean brak al na zes minuten de ban. De aanvaller schoot van dichtbij binnen. Na ruim een halfuur stond de thuisploeg al voor een onmogelijke opgave. De bal ging op de stip na hands en Kylian Mbappé benutte het buitenkansje. De sterspeler voerde de score na rust verder op, terwijl het slotakkoord voor Danilo Pereira was met een rake kopbal: 0-4.

PSG neemt de tweede plaats in de Ligue 1 over van Olympique Lyon. De ploeg van Mauricio Pochettino verkleint daarnaast de achterstand op koploper Lille OSC tot één punt, al komen de titelrivalen nog wel in actie dit weekeinde.

FC Dordrecht - Helmond Sport 2-1
FC Dordrecht heeft de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie weer overgedaan aan FC Den Bosch. De Schapenkoppen wonnen thuis met 2-1 van Helmond Sport. Richie Musaba was de gevierde man met twee treffers na rust. Daar kon de aansluitingstreffer van Jordy Thomassen niets meer aan veranderen. Dordrecht heeft nu twee punten meer dan Den Bosch, Helmond blijft steken in de middenmoot.