De Koning: 'Dat zou een hartstikke mooie uitdaging zijn, lekker dicht bij huis'

De Koning: 'Dat zou een hartstikke mooie uitdaging zijn, lekker dicht bij huis'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 07:28zo 28-02-2021 om 07:28

Hans de Koning vertrekt aan het einde van het seizoen bij VVV Venlo, en dus is het de vraag wat hij daarna gaat doen. De zestigjarige trainer ziet een terugkeer bij AZ wel zitten, zo geeft hij aan voor de camera van ESPN.

De Koning krijgt de vraag of Jong AZ niet iets voor hem is. De Alkmaarse beloften, die momenteel achttiende staan in de Keuken Kampioen Divisie, nemen afscheid van coach Michel Vonk. "Er zijn nog wel wat andere clubs die ook een trainer zoeken. Iedereen speculeert en suggereert, maar er is op dit moment helemaal niets. Daar hoef ik ook niet over te liegen. Uiteindelijk wacht ik af wat komen gaat", houdt De Koning aanvankelijk de boot af.

Daarna geeft de oud-doelman alsnog toe dat hij niet onwelwillend tegenover een terugkeer bij AZ staat. "Ik heb daar natuurlijk tien jaar gespeeld. Ik ben er trainer geweest, heb er samen met Martin Haar het eerste elftal gedaan. Eigenlijk heb ik er alles gedaan, van 's morgens zeven tot 's avonds zeven. Oké, dat zou een hartstikke mooie uitdaging zijn. En lekker dicht bij huis ook nog eens."

De Koning verdedigde tussen 1978 en 1988 het doel van AZ, waarmee hij in 1981 landskampioen werd en drie keer de KNVB Beker won. Ook was hij als keeperstrainer, assistent en interim-trainer actief in Alkmaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws