Breaking news

LIVE: Ajax speelt tegen zichzelf bij RKC en wordt gered door de lat

Ten Hag: 'Ik heb Tadic niet voor niets aanvoerder gemaakt bij Ajax'

Ten Hag: 'Ik heb Tadic niet voor niets aanvoerder gemaakt bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 14:40zo 28-02-2021 om 14:40

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 15:40zo 28-02-2021 om 15:40

De ploeg die het meeste wil, zal winnen. Dat zei Ajax-trainer Erik ten Hag voor PSV - Ajax. Met de zege op Lille OSC in de benen reisden de Amsterdammers af naar Eindhoven voor de topper in de Eredivisie.

"Je moet je iedere keer bevestigen. Vandaag is er weer een nieuwe krachtmeting. We moeten zorgen dat we daarvoor slagen. Waar het vandaag om gaat? Wilskracht. Ik denk dat PSV dat ook heeft. De ploeg die het meeste wil, gaat winnen", zegt Ten Hag tegen de NOS.

Ten Hag ziet kansen voor Ajax. "PSV is een prima ploeg. Ze hebben hier en daar wat ongelukkig punten verloren. Achterin laten ze misschien teveel toe, dus daar liggen kansen voor ons. Maar PSV is een goede ploeg met goede spelers."

Veel draait bij Ajax om aanvoerder Dusan Tadic, bevestigt Ten Hag. Als de Serviër praat, is de rest stil. "Ik heb hem niet voor niets aanvoerder gemaakt. Toen Matthijs de Ligt wegging heb ik dat gedaan. Daar zit een gedachte achter. Hij is het voorbeeld, maar heeft ook een winnende mentaliteit die hij over weet te brengen. Hij is op het veld een voorbeeld, maar is niet de enige leider. Hij krijgt steun van andere leiders als Klaassen en Blind. Hiërarchie is heel essentieel, voor mij wel althans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint er?

PSV
11%
Gelijkspel
42%
Ajax
46%
(426 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws