Arsenal verrast in King Power Stadium en houdt zich op Europees voetbal

28-02-2021 14:55 Laatste update: 15:00
6

Arsenal is nog volop in de race voor Europees voetbal. De uitwedstrijd bij Leicester City werd knap gewonnen, na een zwak begin. Het werd 1-3 in het King Power Stadium.

Dat Arsenal zou winnen van de nummer drie van de Premier League hadden weinigen verwacht op basis van de beginfase. De 1-0 van Youri Tielemans werd kinderlijk eenvoudig weggegeven en het duurde daarna even voor de ploeg van Mikel Arteta zich herpakte.

De gelijkmaker viel vlak voor rust en werd gemaakt door David Luiz, die op aangeven van Willian (beiden ex-Chelsea) binnenkopte. En nog voor de rust verzilverde Alexandre Lacazette een strafschop: 1-2. Het buitenkansje werd versierd door uitblinker Nicolas Pépé, die de bal tegen de arm van een Chelsea-speler aanschoot,

Arsenal leek de wedstrijd al vroeg in de tweede helft in het slot te gooien toen Pépé zijn sterke optreden bekroonde met een doelpunt. De recordaankoop van The Gunners schoot van dichtbij binnen. Arsenal kwam daarna nog maar zelden in de problemen en klimt naar plek negen in de Premier League. De achterstand op Aston Villa is twee punten.