Hectische topper PSV - Ajax 'lastig' voor Makkelie: 'Ja, er gebeurde heel veel'

Hectische topper PSV - Ajax 'lastig' voor Makkelie: 'Ja, er gebeurde heel veel'

28-02-2021 17:15
128

Danny Makkelie had het niet makkelijk tijdens PSV - Ajax. Dat concludeert Daley Blind na afloop voor de camera van ESPN. In Eindhoven werd het 1-1 na een chaotische slotfase.

Ajax speelde een armoedige wedstrijd, maar kwam in de blessuretijd langszij door een penalty van Dusan Tadic. "Als je zo laat in de wedstrijd nog een punt eruitsleept, is dat lekker", reageert Blind. "We begonnen goed, maar werden daarna slordig aan de bal en dat konden we niet echt omdraaien. Voetballend was het niet onze beste wedstrijd, maar we leveren al het hele seizoen strijd en geven niet op. We hoeven niet in paniek te raken en moeten gewoon doorgaan op deze weg."

In het laatste kwartier liepen de gemoederen hoog op in het Philips Stadion. Makkelie strooide met kaarten, zag een harde charge van Lisandro Martínez op Eran Zahavi over het hoofd en gaf in de blessuretijd een penalty aan Ajax na hands van Denzel Dumfries. "Ja, er gebeurde heel veel. Het was een lastige wedstrijd voor de scheidsrechter", grijnst Bind, die ondanks lichte klachten de wedstrijd kon uitspelen. "Ik denk dat ik woensdag (bekerduel met sc Heerenveen, red.) weer kan spelen."