Kopgroep van vier in spannende Ligue 1-koers, Milan blijft in het spoor van Inter

28-02-2021 23:15 Laatste update: 23:23
28

Het gaat niet goed met het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De ploeg heeft opnieuw dure punten gemorst, door met 1-2 te verliezen van SC Freiburg. Ajax-opponent Young Boys heeft in de állerlaatste minuut verrassend puntenverlies geleden in de Zwitserse competitie.

Olympique Marseille-Olympique Lyon 1-1
Het Lyon van Memphis Depay had op één punt van koploper Lille kunnen komen, bij een overwinning in de Olympische clash in Marseille. Karl Toko Ekambi hielp de gasten nog aan een vroege voorsprong, maar ex-Ajacied Arek Milik benutte vlak voor rust een penalty en trok de stand weer gelijk. Lyon moest in de slotfase door met zijn tienen, na een rode kaart voor Lucas Paquetá, en moest zich uiteindelijk tevredenstellen met een punt.

De kopgroep van de Ligue 1 bestaat nu uit vier clubs. Lille kan zich na zijn Europa League-eliminatie volledig richten op zijn binnenlandse verplichtingen en heeft 59 punten na 27 van de 38 wedstrijden. PSG volgt op twee punten, Lyon op drie punten en Monaco op vier punten.

AS Roma-AC Milan 1-2
De Rossoneri dreigden één week na de verloren stadsderby op zeven punten van Internazionale te komen, maar hebben de lastige uitwedstrijd tegen AS Roma gewonnen. De doelpunten vielen vlak voor en vlak na rust. Franck Kessié zorgde met een benutte penalty voor een 0-1 ruststand, Jordan Veretout zorgde na de pauze voor het Romeinse antwoord, maar Ante Rebic kroonde zich met een schot uit de draai tot matchwinner. Het verschil tussen de nummers één en twee van Italië blijft vier punten, met nog veertien speelrondes te gaan.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1-2
Bij Leverkusen stond de 22-jarige Lennart Grill onder de lat. Bosz slachtofferde Niklas Lomb, die er niet goed uitzag tegen Young Boys. Grill kon echter niet voorkomen dat Freiburg op voorsprong kwam in de BayArena. Ermedin Demirovic schoot de bezoekers in de vijftigste minuut op voorsprong. Ruim tien minuten later werden de problemen nog groter voor Leverkusen: van dichtbij tikte Lucas Höler de bal na een goede voorzet binnen.

In de zeventigste minuut kwam Leverkusen wel terug in de wedstrijd, nadat Leon Bailey de bal binnen de zestien meter hoog in het doel schoot. Leverkusen verzuimde echter, ondanks de vele mogelijkheden, om nog langszij te komen. Door de nederlaag zakt Bosz met zijn ploeg naar de zesde plek. Die positie geeft aan het einde van het seizoen alleen recht op Europees voetbal als de bekerwinnaar zich via de eigen competitie daar al van verzekert.

FC Luzern - Young Boys 2-2
Op bezoek bij laagvlieger Luzern beleefde Young Boys een moeilijke middag. De tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Europa League miste in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden. Bij rust keek Young Boys tegen een 1-0 achterstand aan, na een treffer van voormalig FC Emmen-speler Filip Ugrinic.

In de 71ste minuut maakte Young Boys via Christian Fassnacht de bevrijdende gelijkmaker. In de slotfase speelde zich een heus spektakelspel af: in de 87ste minuut kwam Young Boys op voorsprong, na een eigen goal van Luzern. De ploeg van trainer Gerardo Seoane gaf de overwinning echter op het allerlaatste moment nog weg: Marvin Schulz maakte diep in blessuretijd nog de 2-2.

Inter - Genoa 3-0
Inter schoot tegen Genoa uit de startblokken. Na slechts 33 seconden kwam de ploeg van Antonio Conte al op voorsprong. Romelu Lukaku schoof de bal met zijn chocoladebeen mooi in de hoek. Inter een stuk gevaarlijker dan Genoa, wat uiteindelijk ook resulteerde in de 2-0. In de 69ste minuut hield Lukaku het overzicht door Matteo Darmian aan te spelen. De verdediger schoot de bal hard en laag in de hoek: 2-0. In de 77ste minuut tekende invaller Alexis Sanchez nog voor de 3-0. Door de overwinning staat Inter nu zeven punten los van achtervolger AC Milan, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Sampdoria - Atalanta 0-2
Op bezoek bij Sampdoria kende Atalanta een vrij probleemloze middag. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini had het beste van het spel en kwam tot de grootste mogelijkheden. In de veertigste minuut resulteerde dat uiteindelijk in een treffer. Roeslan Malinovski schoot de bal hoog achter Genoa-doelman Emil Audero voor de 0-1. In de zeventigste minuut tekende halve Nederlander Robin Gosens voor de 0-2 en de beslissing in de wedstrijd, door de bal na een voorzet van dichtbij binnen te glijden. Door de overwinning staat Atalanta nu op de vierde plek, die goed is voor een Champions League-ticket. Nummer vijf AS Roma heeft echter twee punten minder en nog een wedstrijd tegoed.

Tottenham - Burnley 4-0
Tegen Burnley kwam Tottenham goed voor de dag. Gareth Bale, die zijn vorm teruggevonden lijkt te hebben, bracht The Spurs al in de tweede minuut op voorsprong, nadat Heung-min Son de Welshman één op één met de keeper zette. In de vijftiende minuut was het wederom raak voor de ploeg van José Mourinho. Harry Kane was ditmaal de doelpuntenmaker.

Na de treffer van Kane ging Tottenham vrolijk verder. In de 31ste minuut schoof Lucas Moura de bal in de verre hoek en leek de wedstrijd beslist. Daar stopte het echter niet voor Tottenham. Na rust liet Bale zich wederom zien, door binnen de zestien de bal geplaatst het doel in te werken. Door de overwinning klimt Tottenham naar de achtste plaats in de Premier League.