Spelersrapport: Boadu grijpt de hoofdrol, verdedigers onder de maat in Alkmaar

Spelersrapport: Boadu grijpt de hoofdrol, verdedigers onder de maat in Alkmaar

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 18:54zo 28-02-2021 om 18:54

Feyenoord was voor rust de baas in Alkmaar, maar in de tweede helft kantelde het beeld en trok AZ aan het langste eind. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit na de Eredivisie-topper in het AFAS Stadion.

AZ
Marco Bizot – 5: Wat deed Bizot bij de 1-2? Hij schatte de bal helemaal verkeerd in. Het was sowieso niet zijn wedstrijd, bleek wel uit een botsing met Midtsjö kort voor rust.

Yukinari Sugawara – 5: De Japanner ontsnapt aan rood na een harde tackle op de enkels van Malacia. Ook in zijn passing was Sugawara onder de maat.

Pantelis Hatzidiakos – 5,5: Hij stond verdedigend zijn mannetje, maar daar stond tegenover dat hij de ene na de andere bal naar niemandsland schoot.

Bruno Martins Indi – 6: Hij stond met een mislukte terugspeelbal aan de basis van de treffer van Sinisterra, maar die goal mag vooral Bizot worden aangerekend. Een gevalletje miscommunicatie.

Owen Wijndal – 6: Hij was duidelijk geïnspireerd door de wonderschone assist van Stengs, want ook de pass van Wijndal mocht er zijn. De linksback was verder echter redelijk onzichtbaar en kon niet laten zien waarom hij dé linksback van Oranje moet zijn.

Fredrik Midtsjö – 7: Het middenveld was in de eerste helft voor Feyenoord. Midtsjö slaagde er toen niet in om de Rotterdammers fel op de huid te zitten, maar dat veranderde na de pauze. De stille motor van AZ groeide in de wedstrijd en stond aan de basis van de 3-2.

Albert Gudmundsson – 5,5: Gudmundsson was in de eerste helft onzichtbaar. Na rust had hij wel meteen een goede actie, en ook daarna zorgde hij voor iets meer dreiging. Toch was het al met al vrij mager.

Teun Koopmeiners – 6,5: De aanvoerder van AZ moest aanvankelijk vooral reparatiewerkzaamheden uitvoeren, want Feyenoord had het betere van het spel. Het spelbeeld kantelde na de thee en toen kwam ook Koopmeiners er meer aan te pas. Zorgde met een penalty voor de beslissing.

Calvin Stengs – 6: Toegegeven, Boadu had nog het nodige werk te verzetten maar de pass van Stengs voor de 1-1 was prachtig. De spelmaker kon de touwtjes daarna echter onvoldoende in handen nemen. Hij moet daarin nog steeds stappen maken.

Myron Boadu – 8: Feyenoord oogde sterker, maar dankzij Boadu stond het bij rust nog gelijk. Hij voltooide zijn eerste hattrick in de Eredivisie in de tweede helft. De spits was messcherp.

Jesper Karlsson – 5: De linksbuiten had nauwelijks aandeel in het spel en kon Nieuwkoop totaal niet in verlegenheid brengen. Zijn wissel was weinig verrassend.

Invallers
Jonas Svensson – 6: De Noorse rechtsback maakte na lang blessureleed zijn rentree en het zal een kwestie van tijd zijn voordat hij Sugawara definitief aflost in de basis.

Dani de Wit – 6,5: Ook De Wit is weer terug bij AZ na zijn blessure en gezien het spel van Gudmundsson en Karlsson is dat een welkome opsteker voor de Alkmaarders. De Wit was meteen belangrijk voor de organisatie, die een stuk beter stond.

Zakaria Aboukhlal - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Pascal Jansen – 7: AZ werd aanvankelijk verrast door het goede spel van Feyenoord, maar de thuisploeg wist het duel na rust te kantelen. Na het invallen van De Wit en Svensson kwam AZ nauwelijks meer in de problemen.

Feyenoord
Justin Bijlow – 5,5: Bijlow keerde terug onder de lat en greep na zes minuten al goed in. Hij trof bij de eerste twee goals van Boadu weinig blaam, maar leidde met een foute pass wel de 3-2 in. Net als zijn collega aan de andere kant zal het zijn EK-kansen geen goed hebben gedaan.

Bart Nieuwkoop – 6: Nieuwkoop is toch niet de eerste naam op het wedstrijdformulier van Feyenoord, maar hij werd door Karlsson en Gudmundsson te weinig getest.

Eric Botteghin – 5: Botteghin kwam met de schrik vrij na onhandig balverlies na 6 minuten, maar had zijn zaakjes verder op orde voor rust. Hij bleek echter een storende factor in de opbouw, zo ook in aanloop naar de 4-2.

Marcos Senesi – 5: Opende al snel de score met goede kopbal, maar legde Boadu aan de andere kant een paar keer geen strobreed in de weg. De Argentijn moet het defensief beter doen wil hij de stap zetten naar een Europese topclub.

Tyrell Malacia – 5,5: Was Stengs voor de 1-1 even kwijt, maar deed het aanvankelijk aardig in de duels. Na de pauze had Malacia meer moeite en kwam hij met de schrik vrij toen De Wit bijna profiteerde van een foute kopbal. In aanvallend opzicht deed hij te weinig met de geboden ruimte.

Jens Toornstra – 6,5: Onverzettelijk, onvermoeibaar en toonde bij vlagen zijn goede trap. Feyenoord gaf het initiatief na de onderbreking echter uit handen en ook Toornstra kwam minder in het stuk voor.

Leroy Fer – 5,5: Feyenoord had het middenveld in handen en speelde simpel onder druk uit, mede doordat Fer aanspeelbaar was. De routinier mag na rust echter niet zo'n onhandige tackle maken, waarna de strafschop volgde.

Orkun Kökcü – 5: Hoewel Feyenoord sterk begon, was dat zeker niet dankzij Kökcü. De middenvelder brengt simpelweg nog te weinig.

Steven Berghuis – 5,5: Een wedstrijd met twee gezichten van Berghuis. Hij leek het 'Oranje-duel' met Stengs te gaan winnen, maar na rust liep de aanvoerder van Feyenoord steeds gefrustreerder rond en had hij zelfs nog een rode kaart kunnen krijgen. Hij moet inmiddels toch eens beter weten...

Bryan Linssen – 5,5: Hij hield een paar keer de bal goed vast, maar verder was het aandeel van Linssen gering. Hij werd nauwelijks bereikt door zijn ploeggenoten.

Luis Sinisterra – 6,5: Sinisterra was bedrijvig en bezorgde de defensie van AZ voldoende werk. Was er als de kippen bij na de miscommunicatie tussen Bizot en Martins Indi.

Invallers
Nicolai Jörgensen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Ridgeciano Haps – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Robert Bozeník - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Dick Advocaat – 5,5: Feyenoord legde AZ aanvankelijk de wil op. Het was aan Boadu te danken dat AZ bij rust niet tegen een ruime achterstand aankeek. Hoe anders waren de verhoudingen na rust. Jansen kantelde het duel, Advocaat liet de regie uit zijn handen glippen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws