Manchester United slaat Champions League-aanval van Ziyech en de zijnen af

Manchester United slaat Champions League-aanval van Ziyech en de zijnen af

28-02-2021 19:20
13

Chelsea is zondag voor de tiende keer op rij ongeslagen gebleven in een officiële wedstrijd, maar is toch de morele verliezer van de topper tegen Manchester United. De nummer vijf van de Premier League kwam thuis tegen de nummer twee niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en moet alle zeilen bijzetten in de jacht op Champions League-voetbal.

Kansen waren er echter genoeg voor beide teams, met name voor rust. De VAR riep arbiter Stuart Atwell naar de kant om een vermeende handsbal van Callum Hudson-Odoi nog eens te bekijken: de arbiter besloot echter om geen penalty toe te kennen aan Manchester United. Daarna kreeg Olivier Giroud de grootste kans namens Chelsea, maar de Fransman had het vizier niet op scherp.

Kort na rust was het Hakim Ziyech die leek te scoren, maar de van Ajax overgekomen spelmaker stuitte op David De Gea, die ook de rebound van Reece James stopte. Aan de andere kant werd Edouard Mendy getest door Scott McTominay. Ziyech werd twaalf minuten voor tijd vervangen door Timo Werner en ging het meest fanatiek op jacht naar een winnende treffer. Manchester United – met Donny van de Beek opnieuw als bankzitter – hield vooral tegen, kreeg in de laatste minuut nog één grote kans via Fred, maar mocht zich uiteindelijk tevredenstellen met één punt.

The Red Devils zagen concurrent Leicester City eerder op de zondag punten verspelen en hoeven de tweede plek niet meer te delen. Chelsea blijft vijfde, op zes punten van Manchester United, vijf punten van Leicester City en één punt van West Ham United.