Van Egmond reageert op overtreding Martínez en penaltymoment Tadic

Van Egmond reageert op overtreding Martínez en penaltymoment Tadic

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 21:44zo 28-02-2021 om 21:44

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 11:29ma 01-03-2021 om 11:29

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt niet dat Lisandro Martínez rood had moeten krijgen tegen PSV. De Argentijn ging op de enkel van Eran Zahavi staan en ontsnapte aan rood. Geel is volgens Van Egmond op z'n plaats.

"Als het geen stampen op het been of de voet is, is dit volgens de regels geel", zegt Van Egmond bij Dit was het Weekend op ESPN. "De VAR kan voor een gele kaart niet ingrijpen, maar geel was hier zeker op z’n plaats geweest. We hebben het dit jaar al vaker gezien bij Álvarez, Tagliafico en Tannane. Volgens de regel is een gele kaart hiervoor het maximum als het niet met veel kracht gebeurt."

Ook de gelijkmaker van Dusan Tadic komt ter sprake. De aanvoerder van Ajax schoot de 1-1 tegen de touwen, al liepen spelers van zowel Ajax als PSV te vroeg in. Van Egmond wijst naar scheidsrechter Danny Makkelie. "Als de bal erin wordt geschoten, moet de scheidsrechter er iets van vinden."

"Je grijpt alleen in als het te gek is, maar ik vind dit nog wel acceptabel. De VAR grijpt in wanneer één van de te vroeg ingelopen spelers ingrijpt in het spel als de bal er niet ingaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws