Eredivisie-flops: Ajax-trio maakt het bont, duo van Feyenoord, Utrecht-drietal

Eredivisie-flops: Ajax-trio maakt het bont, duo van Feyenoord, Utrecht-drietal

01-03-2021 11:00 Laatste update: 12:49
37

In de floplijst van VoetbalPrimeur vinden we deze week meerdere spelers van Ajax, PSV en Feyenoord terug. Maar ook AZ, FC Utrecht en FC Twente komen in de lijst voor.

Ryan Gravenberch (Ajax)
Een totale offday voor Gravenberch tegen PSV. Hij overigens al weken niet in goeden doen. Opvallend, want sinds Gravenberch terug is van zijn schorsing speelt Ajax een stuk minder. Of is dat gewoon toeval?

Othman Boussaid (FC Utrecht)
Boussaid had z'n dag niet tegen FC Emmen en dan drukken we het nog voorzichtig uit. Hij werd in de rust dan ook terecht gewisseld door trainer René Hake. Vrijwel alles ging fout bij de Belg.

Sébastien Haller (Ajax)
Totaal onzichtbaar. De Franse spits was in de thuiswedstrijd tegen PSV nog belangrijk voor Ajax, maar bakte er in Eindhoven weinig van en miste na rust een grote kopkans. Dat is een compliment voor de verdedigers van PSV.

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
De beschrijving bij Boussaid is ook op Kerk van toepassing. Utrecht kan normaal gesproken leunen op z'n aanvaller, maar daar was zaterdag tegen FC Emmen geen enkele sprake van. In tegenstelling tot Boussaid mocht Kerk echter wel negentig minuten blijven staan.

Leroy Fer (Feyenoord)
Bij uitstek dé dissonant bij Feyenoord. Ook tegen AZ ging het allemaal veel te traag. Geen inzicht, te lage handelingssnelheid... Elke keer als Fer onder druk werd gezet, kreeg hij het moeilijk.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Alsof hij z'n broer op doel heeft gezet. Ook de keeper van Feyenoord krijgt een zware onvoldoende. AZ - Feyenoord was één groot foutenfestival en daar droeg Bijlow aan bij. De 3-2 is geheel voor zijn rekening.

Marco Bizot (AZ)
Ook Bizot maakte het bont tegen Feyenoord. Hij zat er een paar keer naast en ging in de fout bij de 1-2. Dat zag er vreemd uit, Bizot dacht waarschijnlijk dat de lange bal van Senesi over Martins Indi heen zou gaan.

Denzel Dumfries (PSV)
De geïnspireerde aanvoerder Dumfries kwam in de slotfase voor z'n ploeg op, maar zijn spel was absoluut niet wat je van een aanvoerder van PSV mag verwachten in een topper tegen Ajax.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Zwaar ondermaats en dat zal Van Overeem ongetwijfeld ook tegen zichzelf hebben gezegd toen hij zaterdagavond thuiskwam. Hij hield het 45 minuten vol en is een van de drie dissonanten bij FC Utrecht.

Donyell Malen (PSV)
Daar waar Zahavi zich weer ontpopte tot uitblinker, was Malen onzichtbaar. Hij speelde voorin weinig klaar en was indirect betrokken bij de gelijkmaker van Ajax door een onnodige overtreding te maken op Tadic. Daarna kwam het penaltymoment tot stand.

Daley Blind (Ajax)
Daley Blind op linksback: het werkte dit keer niet. Het pakte één keer goed uit, maar tegen PSV werd duidelijk dat hij of in het centrum, of op het middenveld moet spelen. Heel veel ging mis.

Kik Pierie (FC Twente)
Bij beide goals van Heracles was Pierie betrokken, maar hij mag zich vooral de tweede aanrekenen. Niet alleen de fout, ook zijn lichaamstaal baart zorgen. Huiswerk voor Pierie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie