Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Van Hooijdonk kijkt naar rol Haller bij vrije trap Zahavi en tipt Ajax

Van Hooijdonk kijkt naar rol Haller bij vrije trap Zahavi en tipt Ajax

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 11:19ma 01-03-2021 om 11:19

Pierre van Hooijdonk heeft zich bij de 1-0 van Eran Zahavi verbaasd over de muur van Ajax. De samenstelling klopte niet, oordeelt de vrijetrappenspecialist van weleer. Van Hooijdonk kijkt vooral naar de rol van Sébastien Haller.

Zahavi schoot PSV in de eerste helft op voorsprong, maar Ajax had volgens Van Hooijdonk meer kunnen doen om dat te voorkomen. "De muur stond wel goed, maar de posities waren niet goed", zegt hij bij Studio Voetbal. "Als je vijf man in de muur hebt staan en je telt van links, dan is de derde in de rij de grootste (Haller, red.). Daar gaat de bal nooit overheen. Als hij daar overheen gaat, gaat hij naast of langs de paal. De bal gaat meestal over de andere twee. Dus daar moeten de langste mensen staan."

Van Hooijdonk maakt de vergelijking met de UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund. Jan Koller stond destijds op de plek van Haller. "Daarnaast stond Rosicky, die was veertig centimeter kleiner en sprong niet. Of dit een basisregel is? Dat vind ik wel. Als er een links- en rechtspoot staan, weet je het niet goed. Maar als de tegenstander een specialist heeft, moet je dit nooit doen."

"De vrije trap was heel goed, omdat de snelheid het verschil maakte. Dat zag je ook tegen Olympiakos. Hij trapt ze hard door. Stekelenburg doet één ding goed: hij gokt niet. Hier moet je gewoon klappen voor de fantastische vrije trap van Zahavi", zegt Van Hooijdonk.

"Een bal krijgt altijd een curve, daarom zijn die twee mensen het belangrijkste", zegt Theo Janssen, die zelf ook de nodige vrije trappen binnen heeft geschoten in zijn carrière.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws