'Catalaanse politie doet inval bij Barça: Bartomeu, Grau en Gómez gearresteerd'

'Catalaanse politie doet inval bij Barça: Bartomeu, Grau en Gómez gearresteerd'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 11:56ma 01-03-2021 om 11:56

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 12:23ma 01-03-2021 om 12:23

Voormalig FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu is maandag gearresteerd door de Catalaanse politie, melden Spaanse media. Het heeft onder meer te maken met de zogenaamde Barçagate, waarin de rol van Bartomeu kritisch tegen het licht wordt gehouden. De politie doet onderzoek naar corruptie van enkele bestuursleden van Barcelona en bestuurlijke misstanden.

Bartomeu zou een lastercampagne hebben opgestart om zijn politieke tegenstanders zwart te maken op social media. Een PR-bureau zou daar vorstelijk voor betaald zijn, al zijn daar vooralsnog geen bewijzen voor gevonden. Dat de politie tot arrestatie over zou gaan, lag in de lijn der verwachtingen. Maandag is dat ook gebeurd.

Naast Bartomeu zijn ook CEO Óscar Grau en hoofd juridische zaken Román Gómez gearresteerd door de Mossos d'Esquadra, de Catalaanse politie. Het kantoor van Barcelona wordt momenteel doorzocht door de autoriteiten. Bartomeu is inmiddels geen president meer, maar speelt nog wel een rol in het verhaal. Hij werd maandag gearresteerd bij zijn woning.

Barcelona ontkende in alle toonaarden dat het een bedrijf, vermoedelijk i3 Ventures, ingehuurd heeft om politieke tegenstanders zwart te maken en ook zouden er geen betaling hebben plaatsgevonden. De club werkt wel samen met i3 Ventures, maar puur en alleen om hun eigen social media te monitoren, zo luidde althans de verklaring. 

Het Spaanse Cadena SER spreekt over corruptie en witwassen, dus lijkt het erop dat de autoriteiten bewijs hebben gevonden. Barcelona heeft nog geen statement naar buiten gebracht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws