Fosu-Mensah krijgt dramatisch nieuws en ziet EK-droom in rook opgaan

Fosu-Mensah krijgt dramatisch nieuws en ziet EK-droom in rook opgaan

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 14:08ma 01-03-2021 om 14:08

Timothy Fosu-Mensah staat de komende maanden buitenspel met een kruisbandblessure. Dat heeft Bayer Leverkusen maandag bekendgemaakt. De EK-droom van Fosu-Mensah valt dus in duigen.

Fosu-Mensah speelde zondag met Leverkusen tegen SC Freiburg en raakte in die wedstrijd zwaargeblesseerd. Trainer Peter Bosz sprak na afloop de verwachting uit dat het wel eens ernstig zou kunnen zijn en heeft gelijk gekregen: de verdediger moet worden geopereerd en staat de komende maanden aan de kant.

"Het is een zware klap voor Timothy. We zullen hem zoveel mogelijk steunen zodat hij sterker uit deze situatie kan komen", zegt technisch directeur Simon Rolfes van Leverkusen. 

Fosu-Mensah sprak begin vorige maand uit dat hij ooit weer bij het Nederlands elftal hoopt te komen. "Ik speelde drie jaar geleden voor het laatst voor de nationale ploeg. Of het lukt, hangt af van bondscoach Frank de Boer. Het belangrijkste voor mij is dat ik gezond blijf en succesvol ben met m'n nieuwe club. Ik wil het goed doen en van de wedstrijden genieten", zei hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws