Opvallend gerucht van The Sun: Nigeria wil Danjuma voor neus Oranje wegkapen

Opvallend gerucht van The Sun: Nigeria wil Danjuma voor neus Oranje wegkapen

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 19:59ma 01-03-2021 om 19:59

Een opvallend gerucht van de Engelse tabloid The Sun: de Nigeriaanse voetbalbond wil gebruik maken van de veranderde FIFA-regels en hoopt Arnaut Danjuma te verwelkomen in het nationale elftal. De AFC Bournemouth-aanvaller maakt dit seizoen indruk in het Championship.

Nu de FIFA-regels veranderd zijn - het is voor spelers makkelijker om na een optreden in een nationaal elftal voor een ander land te kiezen - hoopt Nigeria te profiteren van de situatie rondom Danjuma, meldt The Sun. De aanvaller debuteerde in 2018, onder Ronald Koeman, in het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Drie dagen later maakte hij ook minuten tegen België, maar daar bleef het bij voor Danjuma.

Nu, bijna drie jaar verder, hoopt Nigeria Danjuma te verwelkomen bij het nationale elftal. De Bournemouth-smaakmaker, die een Nederlandse moeder en Nigeriaanse vader heeft, kan de overstap maken naar The Super Eagles. Hij zou daar voormalig Heracles Almelo-spits Cyriel Dessers tegenkomen.

Danjuma kent een uitstekend seizoen bij Bournemouth. Hij kwam dit seizoen in 21 Championship-wedstrijden in actie en wist het net zeven keer te vinden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws