'Je zag mensen toen huilen omdat Vitesse nog nooit een prijs had gewonnen'

'Je zag mensen toen huilen omdat Vitesse nog nooit een prijs had gewonnen'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 22:26ma 01-03-2021 om 22:26

Eloy Room denkt dat Vitesse de beker kan winnen. De keeper van Columbus Crew, die in 2017 zelf de dennenappel won in dienst van de Arnhemmers, zegt dat het om geloof in eigen kunnen draait.

De beker die Room en de zijnen wonnen, was de eerste prijs die Vitesse ooit won. Een herhaling van dat succes behoort volgens de keeper tot de mogelijkheden. "Als het een beetje meezit, kan het zeker", zegt Room tegen ESPN. "Toen ik het bekertoernooi speelde, zat er heel veel geloof in onze groep. Als je dat hebt, dan kom je al heel ver. Met vertrouwen in je team en in jezelf moet het lukken."

Het feest dat in Arnhem losbarstte na de bekerwinst, zal Room voor altijd bijblijven. "De hele stad stond op zijn kop en we kregen een huldiging in het centrum van Arnhem. Dat was wel heel mooi. Je zag mensen huilen en dat was natuurlijk heel emotioneel, want Vitesse heeft niet veel prijzen gewonnen. Dat wij de eersten waren is wel iets wat je later gaat beseffen. Een van de hoogtepunten uit mijn carrière."

Om de beker te winnen moeten de Arnhemmers dinsdagavond in eigen huis afrekenen met VVV-Venlo, waarna Ajas of SC Heerenveen in de finale in De Kuip de tegenstander zal zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Vitesse de beker winnen?

Ja
31%
Nee, ze verliezen in de halve finale van VVV
9%
Nee, ze verliezen in de finale van Ajax
55%
Nee, ze verliezen in de finale van Heerenveen
4%
(681 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws