Real Madrid vergooit enkele dagen voor cruciale stadsderby kans op de koppositie

Real Madrid vergooit enkele dagen voor cruciale stadsderby kans op de koppositie

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 22:49ma 01-03-2021 om 22:49

Real Madrid heeft nagelaten om de Spaanse titelstrijd weer open te gooien. De Koninklijke speelde op eigen terrein met 1-1 gelijk tegen Real Sociedad en kan daardoor volgende week niet aan kop van La Liga komen.

De eerste helft in het Estadio Alfredo Di Stéfano, waar Real tijdelijk zijn thuiswedstrijden afwerkt, was van een bijzonder laag niveau. Pas in de laatste minuten kroop De Koninklijke een beetje uit de schulp en probeerde het Real Sociedad onder druk te zetten, maar dat sorteerde weinig effect. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor trainer Zinédine Zidane en zijn mannen.

Na een klein uur voetballen kopte Portu namelijk de 0-1 tegen de touwen uit een voorzet van Nacho Monreal, waardoor het ploeterende Real ook nog in de achtervolging moest. Daar kwam pas in de slotfase wat van terecht: Vinicius Junior scoorde drie minuten voor tijd en hield met die goal toch nog een punt in de Spaanse hoofdstad.

Dat is een hard gelag voor Real, dat op drie punten van koploper Atlético had kunnen komen en volgende week de beladen stadsderby speelt. Nu deelt de witte formatie de tweede plek met Barcelona, heeft het een achterstand van vijf punten op de stadgenoot en staat Atléti na volgende week zondag hoe dan ook nog aan kop.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws