Kökcü vergeleken met Ajax-steunpilaar: 'Blind lijkt zo ieder jaar beter te worden'

Kökcü vergeleken met Ajax-steunpilaar: 'Blind lijkt zo ieder jaar beter te worden'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 07:28di 02-03-2021 om 07:28

Orkun Kökcü kon in de Eredivisie-topper tegen AZ zijn stempel weer niet drukken op het spel van Feyenoord. Robert Maaskant en Harry van der Laan twijfelen aan het inzicht van de twintigjarige middenvelder.

"Ik vond een detail wel mooi bij die jongen. Hij gaf een geweldige diagonale bal naar Berghuis, waar ook een gevaarlijke aanval uitkwam. Maar op het moment dat hij de bal wat scherper steekt, staat Linssen alleen voor de keeper", vertelt Maaskant bij RTV Rijnmond. "Dat vind ik wel echt kwaliteit. Ik vind Kökcü een goede voetballer, absoluut, maar dat is een detail dat de wedstrijd kan beslissen. Hij had die bal echt kunnen geven, maar hij heeft 'm gewoon niet gezien."

Ook Van der Laan is kritisch op Kökcü, die dit seizoen nog geen assists gaf en pas één keer scoorde in dertien Eredivisie-optredens. "Dat rendement is niet goed bij zo'n jongen. Ik verwacht van Kökcü, een groot talent, dat hij af en toe een goal maakt en dat hij af en toe mensen laat scoren", stelt de oud-speler van ADO Den Haag en Feyenoord, die zich aansluit bij Maaskant. "Dat inzicht is lastig te leren. Met veertien jaar moet je dat al zien, bij wijze van spreken."

"Als je die momenten dan niet ziet, dan is het lastig om dat op je 25ste wel te zien", vervolgt Van der Laan. "Alleen je moet wel proberen om vaker in die situatie te komen. En wat doet zo'n speler, die gaat vaak inzakken, zodat je lekker de bal kan spelen. Dat doen veel spelers tegenwoordig, je hebt bijna geen weerstand. Daley Blind lijkt ieder jaar beter te worden, omdat hij in die positie speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Groeit Kökcü nog uit tot steunpilaar bij Feyenoord?

Ja
27%
Nee
73%
(717 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws