Felle kritiek op 'verrassende aanvoerder' Berghuis: 'Ik vind het niet kunnen'

Felle kritiek op 'verrassende aanvoerder' Berghuis: 'Ik vind het niet kunnen'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 18:41ma 01-03-2021 om 18:41

Robert Maaskant begrijpt niets van het gedrag van Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. De aanvaller ontsnapte zondag aan een rode kaart, na een veel te harde overtreding op AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos. Maaskant denkt dat bondscoach Frank de Boer niet blij is met het gedrag van Berghuis.

"Ik vind dat hij toch weer z'n kop verliest. Of dat nou een karaktertrek is of niet, daar moet hij echt vanaf", begint Maaskant aan tafel bij RTV Rijnmond. "Ik vind het niet kunnen. Frustratie snap ik, ik heb als geen ander domme dingen gedaan. Maar er zal toch wel iemand een keer tot hem doordringen en zeggen: dit is voor niemand goed. Hij had ook gewoon rood kunnen krijgen. Het is gewoon een hele gefrustreerde overtreding waar je echt helemaal niemand mee helpt. Zichzelf niet en Feyenoord niet."

Het gedrag van Berghuis kan gevolgen hebben voor zijn positie bij het Nederlands elftal, denkt Maaskant. "Ik zat direct te denken aan het Nederlands elftal, een bondscoach zal ook niet blij zijn met dit gedrag. Op het moment dat het nog scherper wordt en je straks tegen bijvoorbeeld Portugal moet spelen of andere ploegen die veel provoceren ga je als coach wel denken: ga ik hem opstellen? Want blijkbaar ontbrandt hij. En het is herhaaldelijk."

Dat Feyenoord-trainer Dick Advocaat Berghuis tot aanvoerder benoemd heeft, zorgde bij Maaskant al voor enige verbazing. "Ik vind Berghuis wel een verrassende aanvoerder, ik heb veel liever een speler die centraal staat. Dan kom je sneller bij een Leroy Fer terecht of bij een van de centrale verdedigers", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Berghuis zijn plaats in het Nederlands elftal?

Ja, het gaat om zijn voetbalkwaliteiten
30%
Nee, beter dat De Boer hem niet meer meeneemt
70%
(1002 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws