Bartomeu weer vrij, Koeman geschrokken bij Barça: 'Altijd uitzonderlijk geweest'

Bartomeu weer vrij, Koeman geschrokken bij Barça: 'Altijd uitzonderlijk geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:29di 02-03-2021 om 13:29

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 17:29di 02-03-2021 om 17:29

Josep Maria Bartomeu, oud-voorzitter van FC Barcelona, en adviseur Jaume Masferrer zijn dinsdagochtend na een nacht in de cel op borgtocht vrijgelaten. Ronald Koeman baalt van de 'imagoschade' voor de Catalaanse grootmacht.

Bartomeu werd maandag in zijn eigen huis gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een schandaal rond Barcelona, dat is omgedoopt tot 'Barça-gate'. Hij zou voor één miljoen euro een bedrijf hebben ingehuurd om een online lastercampange te voeren tegen zijn tegenstanders, onder wie Lionel Messi, Gerard Piqué, Xavi en Josep Guardiola. Bij zijn vrijlating heeft Bartomeu gebruik gemaakt van zijn recht tot zwijgen.

"Voor het imago van de club is het niet goed", reageert Koeman op de rel tijdens het perspraatje richting de Copa del Rey-return tegen Sevilla, waarin Barça een 0-2 nederlaag moet zien weg te poetsen. "We wachten af wat er nu gaat gebeuren. Ik weet er niks van. We moeten ons blijven concentreren op ons werk. Bij elke club zijn er moeilijke en gecompliceerde momenten. Het klopt dat er veel gebeurt, maar op het veld blijven we vechten."

Koeman zegt te zijn 'geschrokken' van het nieuws. "Want ik ken Bartomeu goed. Ik voel me erg slecht voor hem, want ik heb belangrijke momenten met hem beleefd. Bartomeu is altijd een uitzonderlijk persoon voor me geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws