Jansen ziet 'vechtend' Ajax: 'Dat geeft wel aan dat er mogelijkheden zijn'

Jansen ziet 'vechtend' Ajax: 'Dat geeft wel aan dat er mogelijkheden zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 14:44di 02-03-2021 om 14:44

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 14:46di 02-03-2021 om 14:46

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen hoopt woensdagavond in de halve finale van de KNVB Beker te profiteren van het overvolle schema van tegenstander Ajax. De 46-jarige oefenmeester kijkt uit naar het bekertreffen en ziet kansen voor de Friezen.

De Amsterdammers zijn nog in alle competities in de race voor de hoofdprijs. Jansen ziet dat het voetballend niet altijd meer even makkelijk gaat bij de ploeg van trainer Erik ten Hag. "Het zijn vechtwedstrijden waarin ze terecht komen. Ze komen wat minder aan voetballen toe. Dat geeft wel aan dat er ook wat mogelijkheden zijn", vertelt Jansen in gesprek met de NOS.

Jansen hoopt dat ook op een heus voetbalgevecht woensdagavond. "Je moet in duel komen. Het gaat erom dat je in gevecht komt. Het wordt een hele klus, maar daar hebben we absoluut geloof in." Jansen benadrukt het belang van de wedstrijd. "Dit is hét moment, dat we ongelofelijk goed moeten aanpakken." Wanneer Heerenveen Ajax weet te verslaan wacht in de eindstrijd Vitesse of VVV-Venlo als tegenstander, die dinsdagavond de andere halve finale van de KNVB Beker spelen.

De druk staat er dus vol op, maar Jansen wil ook van het moment gaan genieten. "Alleen maar prachtig dit, toch?" Het is voor Heerenveen twaalf jaar geleden dat de Friezen zo ver kwamen in het bekertoernooi. Destijds haalde Heerenveen de finale en wist deze na strafschoppen te winnen van FC Twente. Heerenveen-Ajax begint woensdagavond om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws