Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Manchester City wint 21ste (!) wedstrijd op rij na doelpunten in slotfase

Manchester City wint 21ste (!) wedstrijd op rij na doelpunten in slotfase

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 22:54di 02-03-2021 om 22:54

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 22:57di 02-03-2021 om 22:57

Manchester City heeft nu maar liefst 21 wedstrijden op rij gewonnen. In eigen huis leken The Citizens even af te stevenen op puntenverlies tegen Wolverhampton Wanderers, maar in de slotfase wist City de wedstrijd toch te winnen met 4-1.

Tegen Wolverhampton begon City goed aan de wedstrijd. In de vijftiende minuut stond de formatie van Pep Guardiola namelijk al op voorsprong. Leander Dendoncker werkte de bal ietwat ongelukkig in eigen doel na een afgemeten voorzet van Riyad Mahrez. In het restant van de eerste helft was City de betere partij, alleen leverde dat geen doelpunten meer op.

Beide ploegen gingen dus rusten met een 1-0 stand op het scorebord. In de tweede helft kwam Wolves vrijwel uit het niets langszij. Centrale verdediger Conor Coady was alert bij een vrije trap van João Moutinho. Coady kopte de bal vervolgens knap in de drukte achter City-doelman Ederson.

Na de goal van Wolverhampton ging City weer opzoek naar de voorsprong. Het begon er echter op te lijken dat er een einde zou komen aan de enorm lange winstreeks van de ploeg. Gabriel Jesus stak daar echter een stokje voor. Kyle Walker bracht de bal met een voorzet de zestien van Wolves in. De bal bleef op de vijf meter lijn hangen, waar Jesus dankbaar gebruik van maakte: 2-1.

In de laatste minuten van de wedstrijd beslisten Mahrez en Jesus de wedstrijd voor City. Het duo maakte respectievelijk de 3-1 en de 4-1. Door de overwinning bedraagt de voorsprong van de koploper van de Premier League op nummer twee Manchester United nu vijftien punten. United heeft wel een duel minder gespeeld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws