Tannane voelt zich ondergewaardeerd en spreekt zich uit: "Ik heb me zo verbeterd"

2 maart 2021 om 23:25
Laatste update: 2 maart 2021 om 23:36

Oussama Tannane maakt van zijn hart geen moordkuil, na het bekerduel tussen Vitesse en VVV-Venlo. De 26-jarige spelmaker blinkt al het hele seizoen uit en tekende tegen VVV voor een schitterend doelpunt, maar blijft het gevoel houden dat hij zich altijd extra moet bewijzen.

Tannane was in de beginjaren van zijn carrière vaak betrokken bij incidenten en baalt ervan dat hij nog steeds dat stempel met zich meedraagt. "Bijvoorbeeld vandaag (dinsdag, red.), als ik deze goal maak: als iemand anders deze goal maakt, dan wordt het heel veel groter gemaakt dan als ik deze bal in de kruising schiet. Dat gevoel heb ik", laat hij na afloop weten aan ESPN.

"Het is altijd mijn verleden dat erbij komt. Dat vind ik zo jammer. Dan denk ik: ik heb me zo verbeterd, ik ben zo rustig geworden, maar dat wordt nooit gezegd. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en het is weer: oh, het is de Tannane van vroeger", lijkt hij te doelen op zijn rode kaart tegen ADO Den Haag eerder dit seizoen, toen hij arbiter Richard Martens 'clown' en 'mafkees' noemde.

"Dat zien de mensen niet"
Het is voor Tannane een argument om eventueel weer in het buitenland te gaan voetballen. "Ja, dat zeg ik gewoon eerlijk. Ik vind het gewoon heel jammer dat dit niet wordt gezien, hoe ik ben veranderd. En hoe ik op het veld ben. Dat ik daarvoor misschien wel een discussie had met de scheids of een paar spelers, maar nu loop ik gewoon weg. Maar dat zien de mensen niet."

Tannane ligt nog twee jaar vast in Arnhem. Voorheen speelde hij voor sc Heerenveen, Heracles Almelo, Saint-Étienne (Frankrijk), Las Palmas (Spanje) en FC Utrecht.