De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 06:47wo 03-03-2021 om 06:47

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 06:57wo 03-03-2021 om 06:57

Ajax wil het contract van Daley Blind openbreken en verlengen, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers willen de routinier belonen 'voor zijn grote verdiensten voor Ajax'. Bronnen binnen de club melden dat de onderhandelingen 'zeer voorspoedig' verlopen. 

Het contract van Blind loopt nog door tot medio 2022, maar als het aan Ajax ligt wordt die samenwerking langer doorgezet. Vooral de veelzijdigheid van Blind wordt gezien als een belangrijke reden zijn contract te verlengen.

"Wat zijn beste positie is? Ik wil hem niet in een hokje duwen. Wij zijn een dynamisch geheel. Dat past Daley. Een back komt bij Ajax ook op het middenveld terecht of aanvallend aan de buitenkant of op 'tien'. Terwijl een centrale verdediger op de backpositie terecht kan komen of op het middenveld", geeft trainer Erik ten Hag aan.

De trainer heeft nóg meer respect gekregen voor Blind, nadat hij met een ICD-kastje terugkeerde van een ontstoken hartspier. "Daar had ik ook best mijn gedachten over", aldus Ten Hag. "Aanvankelijk had Daley het moeilijk, maar we hebben daar doorheen gekeken. Nu zie je dat hij terug is op z'n oude niveau. Of misschien zelfs wel op een hoger niveau als je hem in actie zag tegen PSV en in Lille. Beide wedstrijden speelde hij fantastisch."

Ajax wil daarnaast langer door met Noussair Mazraoui, die ook een contract heeft tot de zomer van 2022. De gesprekken met de rechtsback moeten nog opgestart worden, die met Blind zijn zo goed als afgerond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws