Breaking news

LIVE: Ten Hag wisselt Klaassen, worstelend Ajax op zoek naar tweede goal

Presidentsverkiezingen Barça krijgen extra lading: 'Messi gaat weg als ik verlies'

Presidentsverkiezingen Barça krijgen extra lading: 'Messi gaat weg als ik verlies'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 10:33wo 03-03-2021 om 10:33

Joan Laporta, één van de drie kandidaten voor het presidentschap bij FC Barcelona, heeft dinsdagavond een bommetje onder de verkiezing gelegd. Hij stelt dat Lionel Messi zal vertrekken, mocht Laporta niet winnen.

Laporta debatteerde dinsdagmiddag met Toni Freixa en Victor Font, zijn tegenkandidaten. In dat debat liet hij weten dat Messi en hij een goede band hebben. "Hij zal een voorstel dat ik hem voorleg hoe dan ook overwegen", tekent Marca uit de mond van de presidentskandidaat op. "Als ik niet win, weet ik zeker dat Leo niet bij Barcelona blijft."

Freixa en Font bespraken de toekomst van Messi bij Barcelona niet en dus was Laporta, die eerder al eens clubpresident was, erop gebrand om de kiezers over te halen. "Messi zal het voorstel dat we hem gaan doen absoluut afwegen en ik ben er zeker van dat hij, als één van de andere kandidaten wint, niet bij Barcelona zal blijven. Hij was bijvoorbeeld niet blij toen Freixa in het bestuur zat."

Uit het verkiezingsprogramma van Laporta bleek ook al dat hij Messi koste wat het kost in Barcelona wil houden. Over de toekomst van Ronald Koeman bij de club wordt door de advocaat nog niet gesproken. Hij zou wel een Nederlandse technisch directeur aan willen stellen: dat kan gaan om Marc Overmars van Ajax, maar ook om Jordi Cruijff.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws