Breaking news

LIVE: Ajax speelt tegen zichzelf bij RKC en wordt gered door de lat

Beerens verlaat voetbalwereld door de achterdeur: 'Gedag, naar huis, dat was het'

Beerens verlaat voetbalwereld door de achterdeur: 'Gedag, naar huis, dat was het'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 18:35wo 03-03-2021 om 18:35

Roy Beerens kwam sinds 2006 tot meer dan vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal namens onder meer PSV, NEC, sc Heerenveen, AZ en Vitesse, maar zette in het coronatijdperk een punt achter zijn carrière. De 33-jarige Brabander verliet de voetballerij dus door de achterdeur, maar hecht daar zelf niet zoveel waarde aan.

Beerens maakte in januari 2019 zijn laatste minuten namens Vitesse, waarna hij uit de gratie raakte bij trainer Leonid Slutsky. De vleugelaanvaller probeerde het afgelopen zomer nog één keer, maar besloot eind 2020 om er de brui aan te geven. "Ik ging de kleedkamer in, zei iedereen persoonlijk gedag, deed de deur dicht en ging naar huis. Dat was het wel, mijn afscheid", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Heel veel plezier beleefde hij al niet meer aan het voetballen. "Ik zat bij Vitesse in een lastige situatie met weinig speelminuten. Feitelijk deed ik niet heel veel meer dan op en neer rijden naar de club", aldus de tweevoudig Oranje-international, die het ook niet spijtig vindt dat hij geen minuut meer heeft gemaakt in zijn laatste maanden als prof. "Heel eerlijk: ik vind er niks aan zonder publiek. Ik heb persoonlijk een bepaalde druk nodig."

Beerens zag generatiegenoot Ron Vlaar onlangs ook afzwaaien. "Die verdient gewoon een afscheid. Als ik in zijn schoenen stond, had ik er anders ingestaan en wel een afscheid gewild. Als je alles speelt, is het logisch dat je een bosje bloemen krijgt bij je afscheid. Ik had dat niet bij Vitesse, ik speelde nauwelijks. Dan moet je ook een beetje aanvoelen hoe je afscheid neemt, vind ik."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws