Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Onrust blijft in keepersbestand Fortuna: keeperstrainer verlaat eerste elftal

Onrust blijft in keepersbestand Fortuna: keeperstrainer verlaat eerste elftal

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 18:56wo 03-03-2021 om 18:56

De keeperssoap van Fortuna Sittard heeft een volgende hoofdstuk gekregen. Keeperstrainer Sieb Dijkstra houdt het na vier seizoenen voor gezien bij het eerste elftal, heeft de nummer negen van de Eredivisie woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Fortuna spreekt via de eigen website van 'een te groot verschil in visie met het technisch hart'. Dijkstra gaat met onmiddellijke ingang verder in de jeugdopleiding van de club. Dat is geen onbekend terrein voor de oud-keeper van onder meer Roda JC, RBC Roosendaal en de Schotse clubs Motherwell en Dundee United: in het seizoen 2016/2017 werkte hij al met de Fortuna-jeugd, voordat hij naar het eerste elftal 'promoveerde'. Patrick Creemers bewandelt juist de omgekeerde weg en verruilt de jeugdopleiding voor de hoofdmacht.

Dijkstra liet eerder deze week nog aan De Limburger weten dat hij was ontslagen, maar blijft nu dus toch voor de club behouden. De timing van het nieuws is opmerkelijk, gezien de curieuze gebeurtenissen in het keepersbestand van Fortuna. Nadat eerste keus Yanick van Osch wegviel met een blessure, werd Piet Velthuizen halsoverkop vastgelegd. Fortuna wilde reservedoelman Alexei Koselev eigenlijk niet laten spelen tegen FC Groningen, omdat de Moldaviër bezig was met een transfer:

Velthuizen viel echter na 23 minuten al geblesseerd uit, waardoor Koselev tóch aan de bak moest. Zondag is hij ook beschikbaar voor het duel met PSV, daarna verkast hij naar het Japanse Jubilo Iwata.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws