Breaking news

LIVE: Ajax speelt tegen zichzelf bij RKC en wordt gered door de lat

Vitesse-fans boos op burgemeester na 'kat-en-muisspel': 'Niet allemaal hooligans'

Vitesse-fans boos op burgemeester na 'kat-en-muisspel': 'Niet allemaal hooligans'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 19:27wo 03-03-2021 om 19:27

De halve bekerfinale tussen Vitesse en VVV-Venlo van dinsdagavond heeft nog een staartje gekregen. Crica tweehonderd Vitesse-supporters hadden een vuurwerkactie bij Stadion GelreDome voorbereid om de spelers te steunen: de politie kwam er echter op af en greep hard in.

Volgens de Gelderlander is er vervolgens een 'kat-en-muisspel' ontstaan. Her en der kwam het tot confrontaties en een paar supporters zijn gewond geraakt. "Dit zit ons heel hoog", reageert Roderik van Veelen, voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse, in gesprek met de Gelderlander. Hij wijst naar de situatie in Venlo, waar fans van VVV wél de spelersbus uit mochten zwaaien. "Waarom kan dat bij ons niet? Hier komt meteen de politie met groot machtsvertoon. Niet alle fanatieke supporters zijn hooligans. Dat beeld is achterhaald."

Burgemeester Ahmed Marcouch verdedigt het optreden van de politie: hij wijst erop dat het juist sommige Vitesse-fans waren die de fout in gingen. "Er werd zwaar vuurwerk afgestoken, en er werd ook vuurwerk naar politiemensen gegooid. Het is echt jammer dat mensen zich op deze manier misdragen." Marcouch wijst op de coronamaatregelen, die gerespecteerd dienen te worden. "Hoe spannend het ook wordt op het veld, dat doet niets af aan het coronavirus. We zitten in een crisis. Het is niet anders."

Vitesse won overigens met 2-0 van VVV en staat op zondag 18 april in de bekerfinale. Woensdagavond wordt duidelijk wie de tegenstander wordt: sc Heerenveen of Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Hoe gaat de bekerfinale eruit zien?

Vitesse-sc Heerenveen
17%
Vitesse-Ajax
83%
(1521 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws