Neres: 'Het is lastig, het is moeilijk om te zeggen dat het goed gaat'

Neres: 'Het is lastig, het is moeilijk om te zeggen dat het goed gaat'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 07:54do 04-03-2021 om 07:54

David Neres geeft toe dat hij nog zoekende is naar zijn vorm en zelfvertrouwen bij Ajax. De Braziliaan is blij dat hij, op zijn 24ste verjaardag, tot scoren kwam in het bekerduel met sc Heerenveen.

Voor Neres is het zijn tweede treffer in drie duels, nadat hij ook tegen Lille het net vond. "Ik probeer altijd te scoren of een assist te geven om het team te helpen. Het maken van doelpunten is altijd belangrijk om een speler vertrouwen te geven", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik ben blij dat ik in de laatste twee duels heb gescoord. Nu moet ik door blijven gaan en blijven vechten om het nog beter te doen."

Neres voelt dat hij weer op de goede weg is, maar houdt een slag om de arm. "Ik voel altijd vertrouwen, maar wanneer je goed speelt en scoort, krijg je meer vertrouwen. Dat is heel belangrijk. Het was erg moeilijk om steeds geblesseerd te zijn. Het is lastig om te herstellen, maar je moet blijven werken om terug te komen op je oude niveau."

"Naar dat niveau groei ik toe, ik speel meer en meer, maar het is lastig", vervolgt Neres. "Want voor mijn tweede blessure deed ik het goed en toen ging het mis. Het is moeilijk om te zeggen dat het goed gaat, er kan altijd iets gebeuren in een wedstrijd. Ik bekijk het van dag tot dag."

Met Neres als invaller won Ajax met 3-0 van sc Heerenveen. In de finale van de KNVB Beker wacht Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws