Zlatan hielp Boadu uit vormcrisis te komen: 'Heb ik altijd onthouden'

Zlatan hielp Boadu uit vormcrisis te komen: 'Heb ik altijd onthouden'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 09:37do 04-03-2021 om 09:37

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 10:00do 04-03-2021 om 10:00

Myron Boadu werd dit seizoen van alle kanten van advies voorzien om af te rekenen met zijn matige vorm, maar vooral de woorden van Zlatan Ibrahimovic spookten door zijn hoofd. Dat zegt de twintigjarige spits van AZ tegen Voetbal International.

Onder meer Kees Kist, Ronald de Boer, zijn vader en zijn zus voorzien Boadu van raad. Hij is zelf echter het meest onder de indruk van de Zweedse ster, met wie hij enkele jaren geleden samen revalideerde in de Verenigde Staten. "Zlatan zei: Je kunt wel zeggen dat je net zo wilt worden als ik, maar dan zul je het moeten laten zien. Die woorden heb ik altijd onthouden. Als je net zo goed wilt worden als Zlatan, zul je pijn moeten lijden."

Boadu lijkt zijn vormdip inmiddels te boven na zijn hattrick tegen Feyenoord (4-2). Een week eerder scoorde de aanvaller ook al twee keer bij VVV-Venlo (1-4). "Zelfvertrouwen is het belangrijkste. Natuurlijk ben ik dankbaar voor alle tips die ik krijg. Anderen zouden een moord doen om advies te krijgen van deze mensen. Maar uiteindelijk moet je het zélf doen. Op het veld."

Door zijn vijf doelpunten in de laatste twee duels staat de teller in de Eredivisie nu op elf. "Het stak me vooral dat ik zo lang op zes goals stond", vertelt Boadu. "Maar ik vertrouwde erop dat de ommekeer zou komen. Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn medespelers hebben vertrouwen in me. Dat scheelt ook. En soms moet je een beetje geluk hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws