Ervaringsdeskundige Maaskant adviseert: 'Tegen Rico Verhoeven kijken ze op'

Ervaringsdeskundige Maaskant adviseert: 'Tegen Rico Verhoeven kijken ze op'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 09:53do 04-03-2021 om 09:53

Robert Maaskant denkt dat iemand als Rico Verhoeven Sparta kan helpen om uit het dal te klimmen. Dat zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers pakten slechts vijf punten uit de laatste negen Eredivisie-duels.

Maaskant wrong zich in het verleden zelf ook in meerdere bochten om de spanning het hoofd te bieden. Zo maakte hij in 2016 met Go Ahead Eagles een boottocht over de IJssel, kort voor de promotiewedstrijd tegen De Graafschap. En bij Almere City FC nodigde hij Ali B uit in de kleedkamer.

Maaskant gelooft in dat soort methodes om een patroon te doorbreken. "En dan denk ik in het geval van Sparta niet per se aan iets grappigs of leuks. Een inspirerend verhaal van een gerenommeerd spreker kan de spelers nu veel meer helpen", zegt de 52-jarige geboren Schiedammer. "Ik ken een oud-militair die in de oorlog levensgevaarlijk gewond is geraakt, tóch de drive heeft gehouden, en daar geweldig over kan vertellen."

"En wat te denken van snowboardster Bibian Mentel, een hele krachtige vrouw, voor wie je enorm veel respect hebt na alle tegenslagen die ze heeft moeten doorstaan?", vervolgt Maaskant, die snapt dat het vertrouwen binnen de selectie van coach Henk Fraser momenteel laag is. "Waarom zou je Rico Verhoeven niet eens uitnodigen als Sparta? Tegen zo'n vent kijken al die voetballers op, hoor."

Maaskant denkt dat de kickbokser precies de juiste boodschap kan overbrengen. "En dat is de boodschap dat ze lang genoeg hebben laten zien genoeg kwaliteit te hebben. Dat ze geen angst moeten hebben. En dat ze zó dat veld op moeten stappen in Drenthe. Met de insteek dat FC Emmen echt geen Real Madrid is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws