'PSG wil verlengen met Nederlandse oogappel (17) van Pochettino'

'PSG wil verlengen met Nederlandse oogappel (17) van Pochettino'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 10:33do 04-03-2021 om 10:33

Paris Saint-Germain is in gesprek met Xavi Simons over het verlengen van zijn contract. De talentvolle middenvelder met de opvallende haardos (17) krijgt kansen van trainer Mauricio Pochettino.

Zo zit de jonge Nederlander steeds vaker bij de selectie van de Parijzenaars en debuteerde hij enkele weken geleden voor de hoofdmacht in de Coupe de France tegen Caen (1-0). De ontwikkeling van Simons stemt PSG volgens het Franse Sport dusdanig tevreden dat technisch directeur Leonardo de onderhandelingen met het kamp-Simons is gestart.

De Braziliaan praat ondertussen ook met Kylian Mbappé en Neymar, wiens contracten medio 2022 aflopen, maar de gesprekken met Simons zijn volgens het Franse medium net zo belangrijk. Een akkoord over het verlengen van de verbintenis van de talentvolle middenvelder, die nu tot en met juni 2022 loopt, is nog niet bereikt.

Simons, die het grootste deel van zijn opleiding bij FC Barcelona genoot, zat in competitieverband al negen keer bij de selectie van PSG. Afgelopen woensdag, tijdens de uitwedstrijd bij Bordeaux (0-1), was dat ook het geval. De teller staat voorlopig nog op twaalf minuten in de Coupe de France, maar gezien het vertrouwen van Pochettino in de jonge Nederlander kan daar snel verandering in komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws