Rutten gaat NEC helpen: 'Ik zou wel gek zijn om dat niet te gebruiken'

Rutten gaat NEC helpen: 'Ik zou wel gek zijn om dat niet te gebruiken'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 10:50do 04-03-2021 om 10:50

Fred Rutten gaat een adviserende rol spelen bij NEC. De ervaren trainer is op uitnodiging van algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Ted van Leeuwen een paar wedstrijden aanwezig geweest in het Goffertstadion.

De voormalig trainer van onder meer PSV, Vitesse en Feyenoord adviseert achter de schermen over het technische beleid in Nijmegen en daarom kijkt hij zo nu en dan naar wedstrijden van NEC. Dat schrijft Omroep Gelderland. Rutten bekijkt samen met Van Leeuwen de selectie van de Keuken Kampioen Divisie-club en adviseert over de te nemen beslissingen.

Daarnaast zal Rutten ook in overleg gaan treden met Rogier Meijer, die op dit moment hoofdtrainer is van de ambitieuze volksclub. "Ik zou wel gek zijn om daar geen gebruik van te maken", zegt de oefenmeester daarover. "Het is prettig om samen een keer te sparren en dat gaat inderdaad een keer gebeuren. Voorlopig praat ik met Ted (van Leeuwen, red.) en hoor ik veel van hem."

Van Schaik laat desgevraagd optekenen dat Rutten als vriendendienst actief is en ook niet in beeld is als hoofdtrainer, maar dat hij in de toekomst wel een 'meer officiële rol' bij NEC kan vervullen. Daarbij kan het volgens de algemeen directeur gaan om een job als commissaris.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws