Drenthe hoopte op de Eredivisie: 'Ik ben daar gewoon teleurgesteld over'

Drenthe hoopte op de Eredivisie: 'Ik ben daar gewoon teleurgesteld over'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 12:53do 04-03-2021 om 12:53

Royston Drenthe blikt niet met prettige gevoelens terug op zijn periode bij Sparta. De linkspoot promoveerde met de Rotterdammers naar de Eredivisie en had daar zelf ook een aandeel in, maar de Kasteelclub wilde niet met hem verder.

In het seizoen 2018/2019 speelde de nu 33-jarige Drenthe voor Sparta en hielp hij de club aan promotie. "Ik tekende vooraf een contract voor een jaar en presteerde dat seizoen toch aardig, mag ik zeggen, maar mocht niet eens proeven aan de Eredivisie", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Al was het maar als pinchhitter geweest. Ik ben gewoon teleurgesteld in Sparta."

De aanvallende linksback neemt Henk Fraser, die destijds en nu nog steeds trainer is van Sparta, niets kwalijk. "Ik denk dat hij zijn stem heeft gehad, maar mijn vertrek niet volledig zijn keuze was. Voor het beslissende play-off-duel bij De Graafschap merkte ik dat ze bezig waren afscheid van mij te nemen. Ik zat, ongetwijfeld met een reden, ineens op de bank."

Uitleg over de situatie kreeg Drenthe niet, maar zelf heeft hij wel zijn idee over hoe het gegaan is. "Ik had het gevoel dat als we zouden promoveren, ze niet met me verder zouden gaan. En mochten we niet promoveren, dat ze dan wel een beroep op me hadden gedaan, omdat het budget dan vele malen lager zou zijn. Dat is hoe ik het voor mezelf heb ingevuld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws